Unket av Ullenhag

Erik Ullenhags angrepp på centern i DN känns väldigt nattståndet, som en avslagen öl. Det var något som borgerliga partier höll på med förr, då man på grund av bristande självförtroende och kortsiktig partiegoism jagade varandras väljare istället för att ta upp kampen med socialdemokratin. Det känns som en unken fläkt från en förgången tid.

Centerns politik skall självfallet diskuteras, men det är inte diskussion Ullenhag är ute efter, utan det här är ett typexempel på en artikel var syfte är att markera skillnaderna mellan “oss” och “dem”. Man kan diskutera grundtrygghet, marknadshyror och platt skatt utan att slänga sig med etiketter och att anklaga varandra för att utgöra ett hot mot Alliansen. Fp har inte haft några problem med att diskutera allt detta internt. Det är med flit som Ullenhag nu frångår denna saklighet och istället börjar babbla om Alliansens överlevnad. Det är för att jäklas med centern. Och varför vill han det? Jo, för så gjorde man förr, på den gamla tiden. Då slogs alla borgerliga partier mot varandra, medan socialdemokraterna såg muntert på och ägnade sin tid åt att regera istället. Det kan vara svårt att lära om.

_____________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Unket av Ullenhag”

  1. Jag begriper inte varför Ullenhag tog sig tid att skriva detta? (Om han nu skrev det själv). “Nattståndet” är en mycket passande beskrivning. Vad är det han vill egentligen? Min spontana reaktion: “Erik, gå och kamma dig, bara”.

Kommentarer är stängda.