Hjälp! En EU-kommissionär som bloggar! (Ej för känsliga personer.)

Alla som tycker det är läskigt att Sveriges utrikesminister bloggar bör sluta läsa här. Jag har nämligen upptäckt något nästan lika otäckt. EU-kommissionären Janez Potocnik har en blogg. Här kommunicerar han direkt med den europeiska allmänheten i alla möjliga frågor som har med EU:s forskningspolitik att göra. Han nöjer sig inte med att bara prata om vem han har fikat med under dagen eller vad han har shoppat. Hur ska man veta när han uttalar sig som privatperson och när han talar som kommissinär? Inga journalister finns ju som kan ställa kritiska frågor. Det är ett hot mot demokratin. En EU-byråkrat ska vara otillgänglig. Var Expressen när man behöver dem?

_________________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: