Var ligger Norrtälje?

En av mina favoritjournalister, Johannes Nesser, har idag i UNT lyckats placera Norrtälje i Uppsala län. I artikeln skriver Nesser visserligen “Uppland”, men han menar Uppsala län, för han skriver ingenting om de uppländska kommuner som ligger i Stockholms län. I pappersupplagan finns också en tabell över kommunerna i Uppsala län där Norrtälje är med. Grattis.

____________

Uppdatering:

Även idag, 17/3, publicerar UNT en tabell där Norrtälje sägs tillhöra Uppsala län. Grattis igen.
____________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Var ligger Norrtälje?”

  1. Nu står det ingenstans i artiklarna att Norrtälje ligger i Uppsala län, inte ens i tabellerna, som du påstår Stefan. Jag menar inte alls Uppsala län. Jag menar Uppland. Det finns faktiskt en till kommun som inte ligger i Uppsala län i tabellen, nämligen Sigtuna. Kommunurvalet är naturligtvis gjort efter UNT:s spridning – vi har prenumeranter i Märsta och Norrtälje, men inte så många i låt säga Solna – som ju också ligger i Uppland. Så enkelt var det.

  2. Och här har jag gått omkring och trott hela mitt liv att det var från Norrtälje i Stockholms län jag kom.

    Nä, det är väl helt enkelt till UNTs läsare det refereras, inte sant?

  3. “Alla kommuner i Uppland” är det ordagranna uttryck UNT själv använder.

Kommentarer är stängda.