S gör lappkast om a-kassan

I valet brölade sossarna om vilken skandal det vore om a-kassan sänktes. Efter valet brölade man ännu mer. A-kassan skulle sänkas för att skatten för de redan rika skulle kunna sänkas, påstod man. Nu låter det plötsligt tvärtom. I sitt “hemliga” papper skriver Pär Nuder att det inte går att återställa a-kassan eftersom det måste finansieras med höjd skatt, vilket Nuder inte vill ha.

Nuder.jpg

Mona Sahlin har också idag till Ekot på en direkt fråga svarat att hon inte vill lova att a-kassan återställs. Och tidigare har Wanja Lundby-Wedin sagt att hon inte vill gå till val på att höja skatten, i en intervju för Ekot 13/1.

Så nu accepterar alltså socialdemokraterna Alliansens politik!!?? Vad är det då man har bråkat om hela hösten? Det här är ju ingen liten fråga, utan valets i särklass hetaste debattämne. Jobb eller bidrag? Det var den frågan som avgjorde valet. Det var den som mer än någon annan fråga skilde höger och vänster åt. Men nu säger sossarnas partiledning plötsligt att den tänker köpa “högeralliansens” politik rakt av.

Det ska bli roligt att höra Lars Ohlys kommentar. Kommer vänsterpartiet stödja en s-regering som permanentar “högeralliansens” sänkning av a-kassan?
_______________

Andra bloggar om: , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “S gör lappkast om a-kassan”

  1. Iband undrar man hur det står till hos våra kära politiker.

    Ska bli kul och följa detta.
    KAS

  2. “Så nu accepterar alltså socialdemokraterna Alliansens politik!!?? Vad är det då man har bråkat om hela hösten?”

    Sosseledningen vet att alliansens politik är nödvändig för Sverige. Dom klagar för att dom måste klaga för att få behålla rösterna. Nu är dom glada för att alliansen genomför dom nödvändiga reformer sossarna aldrig hade kunnat genomföra, och så hoppas man ljuga ihop till en seger 2010 så man kan sitta i 10 år och göra ingenting, precis som Göran Persson.

Kommentarer är stängda.