Ny hetskampanj mot män på gång?

Så var vi där igen. Tidigare har vi fått höra om “mäns våld mot kvinnor”. Nu är det dags för “mäns våld mot djur”. I Expressen skriver en grupp radikalfeminister och djurrättsaktivister:

“En stor del av mäns våld mot kvinnor utspelas i familjens hägn och drabbar såväl kvinnor och barn som djur. Det förekommer även att män tvingar kvinnor att utföra sexuella handlingar med djuret.”

Återigen ser vi hur man vill skuldbelägga ett helt kollektiv för de kriminella handlingar som en liten grupp begår. Det är männen som grupp som tillskrivs ansvaret för våldet. Ingen skulle tordas skriva om kollektiven judar eller romer på samma vis. För då skulle de grova och fördummande generaliseringarna bli allt för tydliga. Men när det gäller gruppen män går det tydligen bra.

Men är det inte så att män i allmänhet är mer våldsbenägna än kvinnor? Jo, visst är det så, men fortfarande är det mest typiska karaktärsdraget för en man att han inte begår några våldshandlingar. Så varför ska den stora majoriteten fredliga män skuldbeläggas?
_________________
Andra bloggar om: , , , . Pingat på: intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Ny hetskampanj mot män på gång?”

 1. Det där hade jag inte sett.

  Man borde bli mansaktivist och sprida lite fabler om kvinnor som reaktion på den sortens dumheter.

  Absurda reaktioner kanske kan vara tankeväckande för en del.

 2. Det är fullständigt tabu att tex säga “invandrare begår brott” eller “romer stjäl” osv. Men män, det går bra att generalisera över. Men det beror ju givetvis på att vi anses stå högst upp i rangordning. Man kan alltid slå uppåt och de är dessa käftsmällar vi hela tiden får ta. Tyvärr.

 3. Suck, ja vad ska man säga? Läs inte kvällstidningar. De är inte värda pappret de är skrivna på.
  Vi får väl starta ett maskulinistiskt parti, som svar på FI. Maskulint Motstånd, lol. Man kunde starta en websajt för att raljera lite och driva med just såna här saker.
  =)

Kommentarer är stängda.