Listan över Bildts bortglömda uppdrag

Utrikesministern har på sin blogg publicerat ett brev till Dagens Eko där han begär en rättelse eftersom redaktionen påstått att han inte avsagt sig styrelseuppdrag för olika företag:

“Den lista som publiceras på Ekots hemsida innehåller tio fall där man enligt egen uppgift fått detta besked. I intet enda av dessa fall rör det sig om företag. Ekots allvarliga anklagelse är grundlös och felaktig.”

Här är organisationerna:

Turkish Policy Quarterly
Trilateral Commission
The Globalist
International Institute for Strategic Studies
Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Forces
Fundacion Euroamerica
Friends of Europe
Centret för studier om terrorism och politiskt våld vid St. Andrews
CEPOS
Centre for European Reform

Av dessa skulle man till nöds kunna kalla Centre for European Reform för ett företag. De kallar sig själva för a “non-profit company”. Tidskriften The Globalist är däremot ett företag, så på den punkten tror jag att Bildt misstar sig. Rätt skall vara rätt. Mitt förtroende för utrikesministern är dock orubbat. Han har ingen annan anställning än den om utrikesminister. Följaktligen bryter han inte mot grundlagen som Ekot påstår. Styrelseuppdrag i forskningsstiftelser eller ideella föreningar är inte otillåtet. På den punkten har Ekot missförstått grundlagen.

_______________
Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: