FDSAP, Före detta socialdemokratiska arbetarpartiet

För mig är det alltjämt obegripligt hur socialdemokraterna fortfarande kan påstå sig företräda arbetarklassen. Sanningen är ju, vilket har visats förr, att den genomsnittlige socialdemokratiske politikern är en person i övre medelklass. Det är en person som antingen bor i villa eller bostadsrätt. Nu har Dagens Eko förtjänstfullt frågat de socialdemokratiska riksdagsledamöterna hur de bor:

Ekots undersökning visar att bara sex procent av de socialdemokratiska riksdagsledamöterna själva bor i allmännyttan, 7 av de 108 som svarade.

Jag är inte förvånad. Det var länge sedan socialdemokraterna var ett arbetareparti. Det som förvånar mig är att de är så få som vet om det att denna typ av undersökning ses som en nyhet. För mig är inte det någon nyhet alls. För mig är det så här verkligheten har sett ut så länge jag kan minnas.

Med socialdemokraternas väljare är det dock en annan sak. De bor ofta i hyresrätt eller radhus. Men just tanken att dessa människor som faktiskt bor i hyresrätter företräds av dem som själva gör det är inte sann. Det är skillnad på folk och folk i socialdemokratin. Ledarna bor i bostadsrätt, väljarna bor i hyresrätt.

_______________

Andra bloggar om: , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “FDSAP, Före detta socialdemokratiska arbetarpartiet”

  1. Tja, jag är ledare, om än på arbetarekommunnivå och jag bor i hyresrätt. I Hjällbo i Angered. Göran Johansson, kommunstryelsens ordförande och stans “starke man” bor i hyresrätt i Kortedala.

Kommentarer är stängda.