Nuder går emot Sahlin om a-kassan

I måndags lovade som bekant Mona Sahlin att a-kassan skall återställas till 80-procent av inkomsten. Idag har det “löftet” smält ned till en “detalj”. Per Nuder menar nämligen inte att det är ett löfte. Så här skriver Dagens Eko efter att ha intervjuat Nuder:

Socialdemokraterna säger i sin budgetmotion att a-kassan ska ändras så att de flesta får en ersättning som motsvarar 80 procent av lönen. På 1 maj sa dessutom LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin att taket för maximal a-kassa ska höjas, men Nuder vill inte lova det i dag.

– Den där typen av detaljer tänker vi återkomma till i god tid före valet 2010, säger han.

Jaha, så löftet från Sahlin är inget löfte då eller? Så här skrev hon och Wanja Lundby-Wedin:

Arbetslöshet blir så hotfullt att det hämmar människors kreativitet och vilja att pröva något nytt, och därmed samhällsutvecklingen. Därför ska a-kassan ge de allra flesta en ersättning på 80 procent av inkomsten. Det är vårt gemensamma besked.

Är det ett löfte eller inte? Den ene lovar och den andre tar tillbaks. Det finns alltså en spricka i partiledningen. Partiets två viktigaste företrädare, ordföranden och hennes finanspolitiske talesman, ger olika besked om a-kassan.

(Hade det handlat om moderaterna hade Ekot haft jätterubriker om intern splittring.)

______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: