Sveriges Radio P1 svarar (om kd och sd)

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om hur Sveriges Radio P1 okritiskt förmedlat lögner spridna av Sverigedemokraterna. I programmet Människor och tro intervjuas en person som påstås ha bytt parti från kd till sd på grund av abortfrågan. Personen ifråga är dock aktiv Sverigedemokrat sedan flera år tillbaks. Idag fick jag svar från redaktionen:

Vi nämnde faktiskt att hon lämnade kd pga EU politiken och att hon gjort det för länge sedan, att hon idag är kritisk mot abortförslaget kan hon ju också vara hälsningar Tithi Hahn

Det är sant att Sverigedemokraten ifråga nämnde kd:s inställning till EU som ett skäl till varför hon skulle ha slutat att rösta på kd. I samma andetag nämner hon dock också Hägglund och abortfrågan, och det är också det som gjort att hon kommit med i programmet. P1 hade ju självklart inte sänt en intervju med henne om hon bara hade nämnt EU-medlemskapet som skäl till varför hon övergivit kd. Programmet handlar ju om trosfrågor, inte om EU. Dessutom var det 13 år sedan Sverige gick med i EU.

Det mest pinsamma av allt för P1 är dock att man inte ens frågade vilken roll den här personen har i Sverigedemokraterna idag. Hon sitter ju i partistyrelsen! Det är knappast någon vanlig gräsrot det handlar om.

_______________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: