Folkpartist vill vrida klockan tillbaka

Minns ni Erik Ullenhags misslyckade attack mot centerpartiet häromleden? Idag har vi fått oss till livs ännu ett nattståndet debattinlägg från en folkpartist. Ola Ullsten känner inte igen sig efter Lars Leijonborgs renovering av partiet. Det är inte som det var förr, hörs han klaga.

Ullsten tillhör dem som fortfarande tror att “profilering” är detsamma som att angripa sina samarbetspartners. För det är vad profileringen gick ut på förr i tiden. Att angripa moderaterna var populärt. Folkpartiet ville framstå som ett alternativ mellan högern och vänstern. Alltså var man tvungen att boxa på moderaterna lika mycket som socialdemokraterna. Resultatet känner vi. Socialdemokraterna framstod som det enda parti som kunde regera ordentligt.

I och med 2006 års val övergavs denna destruktiva strategi. Allians för Sverige bildades. Valet vanns. Men Ullsten är ändå inte nöjd. För enligt honom gick valet dåligt. Han skriver verkligen så, “valet gick dåligt”. Folkpartiet har visserligen 4 ministrar i regeringen, men enligt den gamla skolan har det ingen betydelse. På Ullstens tid räknades nämligen framgångar i hur mycket väljare man kunde sno från de andra borgerliga partierna.

Nej, det är inte som på Ullstens tid då han var partiledare och folkpartiet höll på att utplånas och de borgerliga regeringarna inte klarade av att sitta en hel mandatperiod ut. Tur är väl det.

_______________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Folkpartist vill vrida klockan tillbaka”

  1. Behövs Folkpartiet? Var en fråga på Agenda härom dagen…

    Svar: Nej

Kommentarer är stängda.