Sd nästa parti i riksdagen om LO-medlemmarna får bestämma

“Över fyra procent av LO:s medlemmar röstade på Sverigedemokraterna i valet,” rapporterar SVT. Siffrorna kommer från LO:s egen valanalys.

Det är tyvärr inte överraskande. Det var också i stor utsträckning LO-medlemmar som röstade in Ny Demokrati i riksdagen i valet 1991. Det handlar om väljare som tidigare röstat på socialdemokraterna men tappat förtroende för dem. De vill rösta för förändring, men kan inte tänka sig att rösta på “borgarna”.

Det är bra att LO inser problemet och inte försöker sopa det under mattan. Vissa journalister har ju helt befängt försökt driva tesen att sd:s väljare skulle vara gamla kristdemokrater. Förnekelse lönar sig självfallet inte.

______________

Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Sd nästa parti i riksdagen om LO-medlemmarna får bestämma”

  1. Sd har sympatier i alla möjliga läger, det känner du säkert till. Bland LO-medlemmar, bland kristdemokrater som tycker att KD svikit i abortfrågan, bland före detta moderater som är skeptiska till invandring och mångkultur. Varför göra det till en demoniserande höger-vänster-fråga?

Kommentarer är stängda.