Kostym och slips räcker inte för sd

Ena dagen skäller man ut Aftonbladet. Nästa dag blir det beröm. Att många Sverigedemokrater är dömda för brott är inte nytt egentligen, men bra att ånyo uppmärksamma.

Det räcker inte att partiledaren har kostym och slips för att partiet ska framstå som trovärdigt. Ett tips är att nästa gång bara ställa upp med kandidater som vet hur man lyder lagen.

Vi andra skriver ut Aftonbladets artikel och spar till valrörelsen 2010.
_____________

Andra bloggar om: , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Kostym och slips räcker inte för sd”

 1. Det där togs upp redan inför valet -06. Det visade sig att Sd hade klart färre dömda kandidater än övriga partier.

 2. Jag hade tidigare läst att Sd var klart färre. Men det här är nya uppgifter för mig:

  http://www.sr.se/ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2006-09-13&Artikel=937718

  http://rattochslatt.blogspot.com/2006/09/expo-expressen-natur-och-kultur.html

  “Gällande Brå:s undersökning av riksdagspartierna så säger jag bara att det skulle vara intressant att se hur det ser ut för sverigedemokraterna. Vi hittade tio procent som var dömda eller fått strafföreläggande, allt de senaste åren. Tänk va roligt om vi gjorde en granskning på sverigedemokraterna 30 år bakåt i tiden – det var det BRÅ gjorde, Expo har tyvärr inte de resurserna… ännu…”

  Det ger iaf ingen entydig bild av att Sd skulle vara mer dömda än andra.

  Det här tas naturligtvis inte upp av AB. Det är inte journalism, det är propaganda, det måste även Sd-motståndare inse. Det borde komma en protest mot anti-demokratin i Sverige snart.

 3. Ekots undersökning handlar om valsedlarna. AB:s undersökning om dem som faktiskt blivit valda.

 4. Ja, jag talade om kandidater också. Men detta utfall bland kandidaterna ger definitivt inte stöd åt påståendet att fler valda SD-iter skulle vara dömda iaf.

 5. Även oförmågan att inte kunna se vinkeln om varför tidigare dömda skulle vilja arbeta för hårdare straff är ju skrattretande. Dessa om några torde veta om hur saker och ting går till, och med det vilja få till skarpning.

  Hela resonemanget att tidigare dömda inte skulle kunna arbeta för hårdare straff är, ja vad är det? En vinkel från pk-media för att kunna sprida dålig publicitet? Hur hade det sett ut om tidigare dömda istället började arbeta för lättnader på straffen? Vad hade ni ylat om då?

Kommentarer är stängda.