Nya Volvo V70 – Sveriges sämsta bil

Nu har Volvo visat upp sin nya V70 för världen. Vilken är den stora nyheten som lanseras? En stor, säker, bekväm och miljövänlig familjebil. Nej – ett bensinmonster. Ledningen för Volvo Personvagnar måste vara döva och blinda samtidigt, eller helt och hållet skärmat av sig från all nyhetsförmedling.

Den stora nyheten med den nya modellen är att man har satt in ännu större och ännu törstigare bensinmotorer. Man häpnar. Var har Volvos ledning varit de senaste åren? På en annan planet? Är det verkligen Volvos mening att vi skall bli ännu mer beroende av oljan och släppa ut ännu mer koldioxid?

Med tanke på hur populär V70:an är i Sverige och att den därför betyder oerhört mycket för bilismen i vårt land vill jag utnämna den nya modellen till Sveriges sämsta bil. Den är sämst därför att den kommer att försinka omställningen till en miljövänlig bilism med säkert ett decennium.

_______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

13 reaktioner till “Nya Volvo V70 – Sveriges sämsta bil”

 1. Hej Stefan,

  Jag håller med till 100 % men tyvärr styr dom kommerersiella krafterna och Volvo som alla andra bilfabrikanter har inte råd att inte följa vad du och jag vill ha. Vi är inte vid något vägsjäl utan presige och muslker ligger tyvärr före miljön. Hur svårt det än är att acceptera så är verkligen hård och grym och inte rättvis.

  Joachim

 2. håller med för fullt!…
  å hur kul äre å ha en likadan bil som alla andra typ..
  Såååå svensson!

 3. Lugn- så har volvo alltid gjort. Om typ 1 eller 2 år så kommer det förmodligen sitta “svagare” å miljövänligare motorer även i denna bil. Vad som dock stör är att Volvo inte lyckas jobba bort buller å vägljud på en såpass dyr bil. Appopå miljösnack å bilar så skall vi inte späka oss till döds här i Sverige. Det finns betydligt större utsläppskällor = flyg ,kolkraftverk,fraktbåtar,raffenaderier, mm.Skogsindustrinskövlar vilt i Asien å sydamerika,Fiskeindustrin dammsuger haven på fisk. Dessaa problem är större -fokusera på rätt saker.

 4. Att minska på antalet bensindrivna bilar är rätt väg att gå och det som vi bör fokusera på just nu. Skälet är att det finns alternativa drivmedel till bilarna, vilket det inte gör till flyget.

 5. Märkligt att en borgerlig bloggare inte har fattat att media hysterin är styrd av vänsterflum journalister.

  Heja Volvo

 6. Vänsterflum eller borgarretorik spelar ingen roll. Volvos motorer har halkat efter. ALLA jämförbara data med BMWs eller Audis motorer bevisar att det går att få ned co2 och bränsleförbrukning med bibehållen kraft. Jag gillar nya V70 – men den drar för mycket bränsle.

 7. Den nya V70 kommer med en 145 hästars etanolmotor i november. Jag har kollat upp bilen som är som en, hmm, stor Volvo. Vill man inte ha en
  Svensson bil, köp en annan, alternativt beställ den excusivare modellen med snygg skinnklädsel som är i kontrast med lackfärgen – om pengarna finns. Jag är nu på min andra etanolbil och kan inte tänka mig att köra en med bara bensin!!!

 8. Läste i Teknikens Värld att BMW 525i är törstigare än Volvo V70 2.4T, trots att den officiellt angivna förbrukningen är lägre för BMW än för Volvo. Det verkar, vid flera jämförelser, som att Volvo genomgående är mest ärliga med förbrukningen, medan BMW ligger längst ifrån sanningen.

 9. Volvo ger folk det som folk vill ha. Det är så kapitalism fungerar. I USA, kapitalismens högborg, vill man ha stora rambyggda SUV:ar och pick-up:er med vråltörstiga V8:or – och där kör man såna. Där är Volvo V70 närmast klassad som en miljövänlig småbil. Så sluta klaga. Ge folk det som folk vill ha och skit i miljön och annat trams. Den pallar säkert så länge vi lever. Ner med vänsterpacket och flumromantik!

 10. otroligt att man kan sitta i detta lillepluttland och tycka att bilarna smutsar ned. Världen är stor med många stora städer som verkligen har problem med avgaser. ne fokus på sånt som gör skillnad, se till att folk i Sverige har det bra och tryggt.

 11. som dansk er mitt svenska inte så bra, men… Ja Volvo drar maginelt mer end konkurrenterne, Ja, der finns inga miljövänligare alternativ till flygbränsle, medan der finns gott om alternativ till benzindrivna bilar, men… De 10% mer Volvo drar i förhållande till BMW sparar man snabbt in på at åka bil (volvo)till Italien en gång i livet fram för at flyga. Sen er inte heller etanol framtiden, iallafall inte för etanoldrivna biler kör med bränslecell+elmotor. Volvo finns desutom med små motorer, medan de största fortfarande er små i jämnförelse med de största tyska. Se vad en BMW 550i drar. Sen kör svensken Volvo i 90 km/t det mesta av tiden, medan BMW er byggt för 180 km/t på autobahn. -se hvad bränsleforbrukningen er då. Jag tror på miljömedvetenhet, men förnuft får oss lite längre end flumiga statements.

 12. Att jämföra Volvos bensinslukande bil med BMW:s ännu mer bensinslukande bil och därefter dra slutsatsen att Volvos bensinslukande bil är miljövänlig, övertygar ingen.

Kommentarer är stängda.