Ny uppfinning vid Örebro universitet: Hjulet

En forskargrupp vid Örebro universitet har kommit fram till att barn som får lära sig rätt och fel när de är små löper mindre risk att bli kriminella när de kommer upp i tonåren. Otroligt, eller hur? Ja, alltså inte resultaten, utan att man överhuvudtaget forskar på ämnet. Vi lever i en märklig tid när vi måste ha vetenskapsmän som förklarar för oss att uppfostran är bra för barnen.

Jag fattar faktiskt inte hur någon kan tycka sig behöva genomföra vetenskapliga studier för att konstatera något människor känt till i flera tusen år. Ännu mindre fattar jag hur en redaktion som Dagens Eko kan tycka att detta är en nyhet.

Nu väntar vi med spänning på nästa uppfinning från Örebro universitet. Ryktet säger att man har uppfunnit något som kallas för “hjulet”.

________________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Ny uppfinning vid Örebro universitet: Hjulet”

  1. Det är ju en superviktig upptäckt, nu kanske det kan satsas mer pengar på barn och ungdomar.

Kommentarer är stängda.