Oj, vad det är synd om sossarna!

Carina Moberg, riksdagsman för s, klagar idag i Ekot på att den borgerliga riksdagsmajoriteten inte alltid lyssnar på socialdemokraterna. Vid olika tillfällen har den borgerliga majoriteten i olika utskott avstått från att lämna yttranden till andra utskott. Därmed tycker sig sossarna ha förlorat en chans att föra fram sina åsikter.

Löjligt, tycker jag. För det första är yttranden som skickas från ett utskott till ett annat som regel ganska ointressanta. De är paranteser i den parlamentariska processen. Det är utskottens betänkanden som är de centrala dokumenten, och här står det sossarna fritt att skriva vad som helst och hur mycket som helst.

För det andra är inte den behandling som sossarna nu får utstå värre än den som de själva har utsatt de borgerliga för. Det så här det är att vara i opposition. Tråkigt, eller hur?
_______________

Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: