Fp – dåliga förlorare

Fp vill tydligen ha en ny omröstning om EMU redan 2010. Det är lite löjligt faktiskt. Dels var det ganska nyss folkomröstningen genomfördes, dels förstör det legitimiteten i folkomröstningar om man skall göra om dem var sjunde år, bara för att folket röstat “fel”.

Jag tycker i och för sig att det är fullt rimligt att göra om folkomröstningar. Inte minste borde vi göra om kärnkraftsomröstningen med tanke på att majoriteten av oss som lever nu inte fick vara med och rösta. Men i det här fallet är det uppenbart att folkpartiet mest är gnälligt. Det har inte gått mer än tre år.

Dessutom har en av de värsta farhågorna med EMU för länge sedan infriats – vare sig Frankrike eller Tyskland har klarat av att hålla sig till stabilitetspakten. Alltjämt dras de med stora budgetunderskott och verkar vara oförmögna att arbeta bort dem. Så länge stabilitetspakten saknar trovärdighet finns det ingen anledning att ge sig in i Euro-experimentet.

_____________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: