Facket tappar medlemmar, får skylla sig självt

TV4 rapporterar felaktigt att fackföreningarna tappar medlemmar på grund av höjningen av a-kasseavgiften. Det är inte a-kasseavgiften som är problemet utan medlemsavgiften. En medlem i Kommunal som tjänar 24 000 kr i månaden måste (om hon bor i Uppsala) betala 260 kronor i månaden, vilket blir 3120 kr om året. Det är ganska mycket.

Jag själv är inte med i facket av just denna anledning. Jag skulle vilja vara med, men jag tycker inte att 3000 kr om året är en rimlig avgift. Det är alldeles för mycket pengar. Ingen annan förening jag är med i begär så mycket av mig.

Jag förstår att särskilt lågavlönade lämnar facket. LO borde verkligen förklara vad de gör med pengarna. Jag tror att de flesta medlemmar inte har den blekaste aning om vad pengarna används till. Hur mycket går raka vägen till socialdemokraterna? Hur hög lön har Wanja Lundby-Wedin? Hur många anställda finns det i LO-borgen? Jag tvivlar starkt på att den vanlige LO-medlemmen har koll på det.

___________

Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Facket tappar medlemmar, får skylla sig självt”

  1. Hur många anställda har Svenskt Näringsliv på sitt högkvarter i Stockholm? Hur många har Skattebetalarnas Förening? Vilken lön har Urban Bäckström? Detta är också frågor som säkert inte många av föreningarnas medlemmar har en susning om. Det enda förklaringen till detta är ett ointresse som kommer att kvarstå.

  2. Är Skattebetalarnas förening en fackförening? Det var mer än vad jag visste.

    Medlemsavgiften i ovannämnda förening är 250 kr om året. Om året! Kommunal vill har 260 kr i månaden!

  3. Enligt svenska Wikipedia har LO 150 centralt anställda i LO-borgen och ca 9kr av medlemmarnas avgifter går direkt till Socialdemokraterna.Det står även att man bedriver kampanjer för LO riktade mot unga.

Kommentarer är stängda.