Ny lag behövs för rättvis barnomsorg

Så har regeringsrätten kommit fram till att kommuner inte får ge vårdnadsbidrag (SR Ekot). Inte oväntat tyvärr. Nu behövs det därför en lagändring. Dels måste det vara upp till kommunerna att bestämma vilken typ av barnomsorg den vill ha. Barnomsorg bör inte vara en statlig angelägenhet. Dels är det på tiden att vi får en barnomsorg som bygger på  rättvisa och familjens rätt till självbestämmande.

Trots borgerlig regering lever vi fortfarande med ett socialdemokratiskt regelverk som är designat för att kontrollera barnfamiljernas liv. Enligt det socialdemokratiska sättet att tänka är det ett problem om vanliga människor lämnas ifred, eftersom de då riskerar att följa “traditionella” livsmönster, som att föräldrar vill uppfostra sina egna barn.

Det är sjukt. Vi talar nu inte om föräldrar som på ett eller annat sätt har det svårt och därför behöver samhällets stöd, utan om helt vanliga människor, som har samma förnuft och kunskaper om barnuppfostran som de politiker som är satta att styra över dem. Helt vanliga människor som vill göra helt vanliga saker.

Inte nog med att denna politik är högfärdig och nedlåtande. Den är också orättvis. Vi har subventionerad barnomsorg i vårt land, men inte för alla. Inte för dem som vill ta ansvar för sina egna barn. De måste vara med och betala skatt, men får inte del av det ekonomiska stödet. Varför? Jo, därför att de inte vill leva i enlighet med den socialdemokratiska ideologin. Det är höjden av orättvisa.

___________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: