Bidrag, bidrag, bidrag – Vad annat tänker en sosse på?

Socialdemokraterna gillar inte att bli kallade för ett bidragsparti. Bidragen finns ju bara till som ett skyddsnät, så att den som är sjuk eller blir av med jobbet inte skall behöva svälta ihjäl, säger man. Men se då på detta, här har vi en livs levande sosse som på allvar föreslår att barnfamiljer skall få bidrag för att kunna köpa mobiltelefoner till barnen:

Det är mycket viktigt att ungdomarna inte hamnar på efterkälken och att pengar ska utgöra en begränsning för om de ska vara med på det digitala spåret eller inte. Ett mobil-bidrag skulle gå till de barnfamiljer där den unge behöver en mobiltelefon.

Bidrag till alla för allt – typiskt socialdemokratin. Förslagsställaren heter Roger Jönsson och är kommunpolitiker i Ystad.

Billigaste mobiltelefonen på Onoff kostar 459 kr.
_______________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Bidrag, bidrag, bidrag – Vad annat tänker en sosse på?”

  1. Jönsson resonerar på ett mycket intressant sätt, men en betydligt viktigare fråga borde vara hur man ska få in minst en dator i alla hem. Förutsatt att familjen vill ha en.

  2. Intressant? Idiotiskt, är rätta ordet. Alla har råd med mobiltelefon idag. Man kanske inte får den nyaste och flashigaste, men det behöver man inte heller. Det finns viktigare saker att använda skattepengarna till än moderiktiga mobiltelefoner till alla barn.

  3. Nej, alla har inte råd att köpa en mobiltelefon idag. Ännu mindre har alla råd att se till att det finns minst en dator i hemmet.

  4. Alla har råd med en mobiltelefon. Den billigaste kostar 459 kr.

    Den överväldigande majoriteten av alla familjer har råd med det. Inga bidrag behövs.

    Sen finns det en liten grupp föräldrar vars inkomster ligger under socialbidragsnormen. De kan ansöka om stöd hos kommunen om de behöver mobiltelefon till sina barn.

  5. Ett stöd som är och förblir godtyckligt. Hur som helst är minst en dator i varje hem att prioritera.

Kommentarer är stängda.