Biskop vill be till Allah

Självförnekelse, är vad en holländsk biskop föreslår som metod för att få den kristna majoritetsbefolkningen i landet att bli mer integrerat med den muslimska minoriteten. Ordet Gud bör tas bort ur kyrkornas gudstjänster och ersättas med Allah.

Det är pinsamt. Integration kan aldrig ske genom att majoritetsbefolkningen utplånar sin egen identitet. Som bekant är Allah det arabiska ordet för Gud, så det här handlar inte om religion. Biskopen vill fortfarande be till den kristne guden, men på arabiska. Uppenbarligen tror han att detta ska förbättra integrationen.

Jag har aldrig trott på en integrationspolitik som går ut på att majoritetsbefolkningen utraderar sina egna seder. Tyvärr är det dock många som tror att det är så man måste göra, som alltid tycker att det är majoriteten som måste ändra sig för minoriteternas skull, för att de inte skall känna sig “exkluderade”. Det är en korkad politik. Resultatet blir att folk i majoritetsgruppen känner sig förtryckta, och högerpopulistiska rörelse växer fram som påstår sig tala för “den tysta majoriteten”.

Läs mer om biskopen här.

_______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Biskop vill be till Allah”

 1. Men om de ledande partierna, påhejade av en medial och akademisk diskurs, faktiskt jobbar på att marginalisera majoritetskulturen blir ju knappast rörelser som arbetar för att bevara majoritetskulturen värda ditt epitet “högerpopulistiska rörelser”.

  I Belgien har man beslutat att poliser inte får äta dagtid under ramadan, då man menar att det skulle utgöra en kränkning av muslimer (sannolikt efter krav från muslimer), och av just den anledningen har även Storbritannien förbjudit socialarbetare samt vårdpersonal att äta på arbetsplatsen under dagtid under ramadan.

  http://www.dailyexpress.co.uk/posts/view/16309

  Jag väntar bara på att detta ska beslutas av s+v+mp samt Alliansen, och SD förtalas faktiskt ofta för att vara och uttrycka sig rasistiskt samt judefientligt, fastän de inte alls gör det. Senast av Richard Slätt från Expo, som i ett Neo-inlägg beskrev SD:s Mattias Karlssons beskrivning av avhumanisering och våld som att SD jämställde sig med holocaust (Expo har ju förresten samarbetat med AFA).

  I Belgien, som jag ovan med exempel visade är dhimmifierade i sin relation till islam/muslimer, har ett parti som rakt motsatt andra partier var kritiska mot invandringen blivit största parti i de senaste valen. Är 40 procent av belgarna hägerextrema?N Tänk även på först av ledande politiker och journalister naziststämplade och sen mördade Pim Fortyun, som var statsvetarprofessor och (precis som Sören Holmberg förresten) Huntington-fan. Han var inte heller högerextremist, utan en helt vanlig humanist.

  Jag tycker du gör/har fel när du beskriver SD som högerextrem rörelse, men du har naturligtvis rätt att tycka och skriva vad du vill.

  Men om du för att försvara vår kultur kanske du också borde ge SD moraliskt stöd?

 2. SD är ett parti som lägger skulden för den uppkomna situationen på de etniska minoriteterna. I SD:s värld är invandrare inkräktare. Exempelvis har företrädare för detta parti sagt att Zlatan Ibrahimovic inte är att betrakta som svensk. En bisarr åsikt.

  Det jag talar om i mitt inlägg handlar om hur majoritetsbefolkningen skall uppträda gentemot sig självt. Jag tillskriver inte de etniska minoriteterna skulden för den uppkomna situationen. Risken att jag skulle komma att stödja SD får således ses som obefintlig.

Kommentarer är stängda.