Lars Vilks som rondellgris

Måhända är många muslimers känslighet när det gäller avbildningar av profeten Muhammed överdriven. Däremot är det ganska klart att konstnären Lars Vilks avsikt inte är att skapa konst. För många som kommer från Mellanöstern är en hund ett smutsigt djur. Att kalla någon för en hund är en förolämpning, på samma sätt som vi i vårt land kallar människor vi inte gillar för svin. Jag är därför inte förvånad över att många muslimer känner sig förolämpade. Och jag tror att det var själva förolämpningen i sig som Vilks var ute efter.

Ändring 26/8.

Här hade jag tidigare en löjlig teckning som skulle föreställa Lars Vilks som rondellgris. Men idag i kyrkan kom jag på att man som god kristen inte ska straffa ont med ont. Fy på mig, alltså. Därför har jag tagit bort bilden.

______________

Andra bloggar om: , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

9 reaktioner till “Lars Vilks som rondellgris”

 1. Suck…… ärligt talat, den intellektuella nivån du närmar dig den här frågan, och din reaktion (handling) imponerar inte.

  Beklagar,
  Daydream

 2. Jag blir kränkt när jag ser muslimer och anser att de är smutsiga människor, vad kan jag göra?

  En undrande Hund

 3. Muslims Against Sharia praise the courage of Lars Vilks, Ulf Johansson, Thorbjorn Larsson and the staff of Nerikes Allehanda and Dagens Nyheter and condemn threats issued by Abu Omar Al Baghdadi and the Islamic State of Iraq. Muslims Against Sharia will provide a payment of 100,000kr (about $15,000) for the information leading to capture or neutralization of Abu Omar Al Baghdadi.

  Muslimer mot Sharia berömmer Lars Vilks, Ulf Johansson, Torbjörn Larsson och övriga anställda på Nerikes Allehanda och Dagens Nyheter för deras tapperhet och fördömer hotet från Abu Omar Al Baghdadi och Islamistiska Iraq. Muslimer mot Sharia betalar 100 000 SEK (ca 15 000$) för information som leder till gripande eller oskadligörande av Abu Omar Al Baghdadi.

  Muslims Against Sharia

  Defend Freedom of Speech – Support Sweden!

 4. Hej, jag är fotograf/konstnär/ateist/mäniska…

  För att belysa Lars Vilks och andra hjärnlösa mäniskor gjorde jag några bilder och lagt på min blog…

  En sak misssar ni som inte förstår muslimerna, är att : om ni åker söder ut ungefär 1000 km. så att kalla någon “hund” är svär ord precis som man har kallat någon “ditt svin”…

  Mitt råd till Lars Vilks är att han samlar kunskap om islam först efter det, kan han göra större rondell statyer, Lite information finns i min blog “välkommen du med lars”.

  parma

 5. Muhammed kallade kristna och judar för “grisar och apor”. Fast i och för sig, det var väl inte så farligt…
  Värre har man varit med om.

 6. Det var lite väl häftigt att rita av mahomet som rondellhund.
  Det hade räckt rita av honom som sanktbernard eller någon annan ras som åtminstone finns i verkligheten. Jag förstår absolut om muslimer blir arga.

Kommentarer är stängda.