Jinge är ett hygglo

En bisarr blogg dök upp i förrgår. “Objektiv Jingeblogg” heter den och verkar ha tillkommit med det enda syftet att angripa bloggaren Jinge. Jag upptäckte bloggen på grund av att jag blivit citerad där.

Först tänkte jag, vad tusan! Jag vill inte vara med i någon hatkampanj. Men sen kom jag på att det är bra. För det ger mig en chans att säga att jag gillar Jinge. Den uppmärksamme har noterat att jag för länge sedan inkluderat honom bland mina rekommenderade länkar.

Att jag gillar Jinge beror inte på att jag tillnärmelsevis skulle dela hans åsikter, han hejar ju som bekant på vänsterpartiet, utan på att jag gillar politisk debatt. I den politiska bloggosfären har Jinge etablerat sig som den främste, och det har han gjort utan uppbackning från någon organisation. Jämför med en annan framgångsrik politisk bloggare som Ali Esbati. Esbatis status har han inte förvärvat själv, utan den har han fått genom att han varit ledare för Ung Vänster. Jinge har dock etablerat sig av egen kraft. Det förtjänar respekt.

Sen vill jag med det här inlägget självfallet också ta avstånd från den typ av smädeskampanj, som jag har förstått är på gång.

Och jag vill be mina meningsfränder, som på samma sätt som jag tycker att Jinge har konstiga politiska åsikter, att inte delta i kampanjen. Tror vi på våra idéer och vår förmåga att föra ut dem kommer vi att detronisera Jinge från posten som Sveriges främste politiske bloggare ändå.

________________
Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

12 reaktioner till “Jinge är ett hygglo”

 1. Har du någon aning om hur många människor Jinge varit extremt elak mot? Vet du att han trakasserad DN och SVD regelbundet för att han vill att de ska ta bort bloggare från länklistor? Vet du hur Jinge kan förfölja andra bloggare?

 2. Jag bönhörde dig innan jag läst ditt inlägg. (Hade tänkt nämna hans och Syrrans blogg i går, i ett inlägg om vänsterextremism, men raderade. Ville inte förära dem någon sur attack.)

  Instämmer i Jonnes kommentar. Fast Jinge är förstås ett unikum i bloggosfären. En “watch”-blogg förstår jag inte vad den kan tillföra. Det är ju tillräckligt klargörande att läsa den tokvänsterradikale medieräven. Objektiv Jingeblogg kan alltså bli kontraproduktiv.

 3. Stefan, ditt inlägg visar att du ingenting har begripit av de metoder Jinge använder mot andra bloggare som inte faller honom i smaken. Hotelser via mail och telefon, trakasserier, uthängningar, lögner och personangrepp av nästan manisk karaktär.

  Att dessutom påstå att en bloggare som Jinge, som upprätthåller den i särklass mest ohederliga åsiktscensuren på sin blogg, bidrar till “politisk debatt” framstår som ett hån mot alla dem som han stoppat från att bemöta personliga attacker, eller från att helt enkelt, och sakligt, lägga fram sin åsikt, trots att den skiljer sig från Jinges (ofta efter att ha blivit lögnaktigt angripen av densamme).

  Dessutom spammar han tidningar med Twingly samt sökmotorernas tagg-index för att skapa extra trafik. Och vi ska väl inte nämna de rena lögner och förvanskningar och antisemitism som hans inlägg består av?

  Jag är mycket förvånad över ditt inlägg, som inte kan betyda annat än att du är oinformerad om hans metoder.

 4. Stefan. Du tar Jinges parti mot en kritisk granskning med utrymme för alla de synpunkter som han blockerar på sin blogg och alla de känslor av äckel som hans privata förföljelser väcker. Det kan inte tolkas som något annat än ett uttryck för din fåfänga: Du har fromhetskomplex. Skulle Sovjetunionen ha kunnat bekämpas inifrån via Kommunist-partiets partiorgan?

 5. Stefan:
  “Hygglo” är verkligen ett felaktigt epitet på Jinge. Hans blogg är ointressant i sak men väcker känslor för att han är elak. Själv blev jag namngiven som homosexuell prostituerad på hans blogg för ett par år sedan, och förvägrades i vanlig ordning att bemöta påståendet. Det är ganska svårt att ignorera sådant, även om jag förstår att en “nyliberal” som jag förväntas tåla allt i en polariserad bloggdebatt. Det som stör mig mest är att vänsteridentiteten ger bloggare som Jinge legitimitet att skriva saker som konservativa och liberaler skulle fått springa gatlopp för.

  Nåväl. Jag håller med om att det är fel med en smädelseblogg. Gillar man inte Jinge skriver gör man bäst i är att ignorera honom. Jag försöker göra just det.

 6. Hoppsan. Inte visste jag att det här ämnet var så känsligt.

  Nåväl. Jag har ingen anledning att hålla Jinge bakom ryggen. Är det så att han beter sig uppenbart oetiskt eller olagligt lovar jag att publicera ett inlägg med motsatt ståndpunkt än den jag intagit nu.

  Låt höra, vilka bevis har ni för nedanstående anklagelser?

  “Vet du att han trakasserad DN och SVD regelbundet för att han vill att de ska ta bort bloggare från länklistor?”

  “Hotelser via mail och telefon.”

  “Själv blev jag namngiven som homosexuell prostituerad”

  Bevisen för dessa anklagelser kan publiceras här eller skickas till mig med e-post.

  Med bevis menar jag riktiga bevis, inte rykten, lösa påståenden eller allmänna konstateranden att Jinge är oförskämd eller dum i huvudet. Med bevis menar jag dokument eller vittnesmål.

  Fram med bevisen och jag lovar att skriva ett jätte-anti-Jinge-inlägg om det ni säger visar sig vara sant.

 7. Märkligt sätt att resonera, Stefan.

  Ingen tvingar dig att inte beundra Jinge. Hans nivå uppfattar du tydligen som givande “politisk debatt”, och då är det väl tillräckligt för dig.

  Jag tänker inte skicka “bevis” till dig på de hotelser och personangrepp jag har tagit emot, som du sedan kan sitta och småflina åt, eller vidarebefordra till Jinge. Varför skulle jag ljuga om det?

  Nej, ditt inlägg och din inställning är tillräckligt definierande för mig för att fortsättningsvis bara ignorera dig (och Jinge).

 8. Problemet med dig Kasper är att du inte finns. Träd fram med din riktiga identitet eller var tyst.

  Detsamma gäller Peter och Jonne ovan. Ni har alla lämnat falska identitetsuppgifter. Det är fegt.

  Träd fram med era identiteter och lägg fram konkreta bevis för era anklagelser.

  Jag kommer inte att släppa fram fler anonyma anklagelser i den här diskussionen.

 9. Herr Olsson du kan få alla mail jag har fått från herr jinge och hoppas du stå för det du skriver och lägg fram dem på din sida ,du kan maila mig privat då kan då avgöra om mailen jag har fått är jinge eller kanske en Sveriges demokrat eller varför inte självaste CIA eller Mossad som som kapade jinges mail och skickade till mig
  mvh Amnon Lee Israeli

 10. Amnon, det verkar som att du redan har skickat Jinges brev till mig. Jag skrev nyss därför till dig och bad dig förklara vad du menar att korrespondensen mellan er två visar. Korrespondensen är ett bevis för vad?

 11. “Problemet med dig Kasper är att du inte finns.”

  Så talar en stalinist.

  Stefan Olsson har fler problem än jag först anade. Inte konstigt att han tycker att Jinges “politiska debatt” är givande. Låt dem sitta och mumla konspirationsteorier om judar och CIA tillsammans. De förtjänare varandra.

 12. Det är fegt att skriva anklagelser men inte tala om vem man är. Du har i alla fall ip-nummer: 193.201.52.133.

Kommentarer är stängda.