Om konsten att sjunga sitt lands nationalsång

I USA är det som bekant tradition att framföra nationalsången vid sportevenemang. Även hos oss har det blivit vanligt att göra så. Dessvärre tycker jag dock inte att det alltid blir så bra gjort. De artister som får uppdraget vill gärna sätta sin egen prägel på framförandet, vilket ofta gör det hela löjligt. Att framföra en välkänd sång på ett nytt sätt är svårt. Som regel gillar jag därför helt vanliga traditionella framföranden bäst.

Men så finns det genuina konstnärer, som kan det där med att vända upp och ned på allt utan att få det att framstå som larvigt och tillgjort. Av en slump hittade jag denna filmsnutt där Marvin Gaye sjunger The Star Spangled Banner. En helt egen version, olik alla andras, men ändå med nationalsångskänslan bevarad. Lysande.

_________________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Om konsten att sjunga sitt lands nationalsång”

  1. Råkade skriva min komment på fel ställe,men som sagt.Otroligt skönt att lyssna på,bara synd att vissa i publiken fått för sig att dom är på en konsert!

Kommentarer är stängda.