Leijonborg och kravliberalismen räddade fp

Mikael ”Prinsen” Trolin (han kallar sig så), folkpartist, skriver på Aftonbladets hemsida att det är “kravliberalismens” fel att det gick dåligt i valet. Med Jan Björklund som ny partiordförande kommer det därför att gå ännu sämre, menar Trolin.

Visst det gick dåligt 2006 men det gick otroligt bra 2002, valet då idén språktest för invandrare lanserades. Leijonborg lyckades lyfta partiet från 4,7 procent till 13,3 procent. Nedgången 2006 förklaras istället av moderaternas väldiga framryckning, som inte fp-ledningen kan göras ansvarig för. Partiet har nu 7,4 procent av rösterna. Det är betydligt mer än när Leijonborg slog in på “kravlinjen”. Det är kravliberalismen som räddat partiet.

Det var snarare mjukliberalerna, ni vet de där som vill vara alla till lags samtidigt och som inte ens kan säga vilka de vill regera ihop med, som höll på att utradera partiet. Om mjukliberalerna kommer tillbaks i ledningen hotas inte bara fp:s överlevnad utan också allianssamarbetet. De har aldrig gillat det och är egenkära nog för att kunna spräcka regeringen. Med mjukliberalerna i ledningen för fp kan vi lika gärna passa på att be sossarna ta över regeringsmakten direkt.

Lika korkat vore det för fp att bryta allianssamarbetet och försöka inleda ett samarbete med miljöpartiet, som föreslås på DN Debatt. Vad ska en koalition mellan ett parti på 7,5 procent och ett på 5,2 procent göra! Ta över regeringsmakten? Skrattretande.

_______________
Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Leijonborg och kravliberalismen räddade fp”

  1. “Det är kravliberalismen som räddat partiet.”

    Nej, det var valstugereportaget och moderaterna klantiga hantering av saken. Massor av moderater ville hitta nån annan att rösta på som inte var smygrasist, och där stod Leijonborg i TV och upprepade om och om och om igen “Vi vill öka invandringen” som svar på sossarnas lögner att FP skylle vara smygrasismen.

    DET räddade folkpartiet. Du är inte ensam i att tro att det var språkkravet och kravliberalismen som räddade fp. FP tror det själva. Men dom har fel. Det var antirasismen som räddade fp.

  2. Jag tror också att Prinsen är ute och hojar. Men, det intressanta är den möjlighet som öppnade sig efter valet 2002, nämligen att slippa sossarna och Persson genom en koalition mellan mittenpartierna (fp,kd,c,mp) med passivt stöd av moderaterna. Tyvärr förstörde Maudan den möjligheten genom att bara tänka kortsiktigt partitaktiskt. Det kan ju vara bra att se till att denna möjlighet finns kavr efter nästa val, om den skulle behövas för att slippa Monas återställare…

Kommentarer är stängda.