Förbjud alla kommunala skolor!

Jag tycker synd om alla barn som tvingas gå i kommunala skolor där man inte får be till Gud tillsammans. Allt som har med Gud att göra är bortrensat. Barnen tvingas lära sig att religion är något man bara får hålla på med hemma. Det är indoktrinering. Barnen hjärntvättas att tro att Gud inte finns. Det är förskräckligt.

Tycker ni att stycket ovan låter larvigt och överdrivet. Visst, men det går ändå inte upp mot Marita Ulvskogs deklaration att religiösa friskolor är barnfängelser. Skall religiösa friskolor dömas enligt principen att om en dålig religiös friskola upptäcks så ska alla andra också stängas, ja, då bör också kommunala skolor dömas enligt samma måttstock. I så fall måste vi nog stänga alla kommunala skolor i hela landet.

Men samtidigt får man väl skicka Ulvskog en tacksamhetens tanke. Nu vet jag hur jag ska bemöta nästa socialdemokrat jag träffar som inte gillar religiösa friskolor: “Jaså, så du tycker också att friskolor är barnfängelser”.

_______________
Andra bloggar om: , , , . Intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Förbjud alla kommunala skolor!”

 1. Kommer inte på något annat ord än ‘skitbra’ just nu. Bra blogg. Bra iaktagelse. Intressant vinkel!

  mvh
  Daniel

 2. Hej, även jag vill stämma in i hyllningskören.

  Jag undrar dock en sak. Som en som varit involverad i konfessionella friskolor har jag alltid känt att Moderaterna varit i alla fall implicit stödjande. Så känns det dock inte idag. Det är i princip endast KD (mitt parti) som kompromisslöst stödjer friskolor av detta slag. Är Moderaterna på väg att gå samma väg som FP i denna fråga, som ju hoppat jenka mellan alla positioner man kan inte i frågan, genom åren? Det vore mycket tråkigt, för en sådan utveckling inom borgerligheten hotar inte bara enheten utan ställer till det för de föräldrar som står i valet och kvalet att placera sina barn i en religiös friskola.

  MVH
  Peter

 3. Jag är inte uppdaterad på vad moderaterna som parti står i frågan om kontrollen av kvaliteten i de problemskolor som finns. Själv har jag ungefär samma uppfattning som kd, dvs. att alla skolor måste utsättas för statlig kontroll. Detta kan leda till att extrema religiösa skolor stängs. I det perspektivet har vanliga religiösa friskolor inget att frukta.

  Jag tror du misstar dig om du säger att kd försvarar religiösa friskolor “kompromisslöst”. Vilka religiösa stollerier som helst accepterar inte kd heller.

  På den här punkten är inte bilden helt svartvit, som Ulvskog vill göra den till. Det finns dåliga skolor av alla sorter. Sekulära som religiösa. De ska stängas oavsett inställning till religionen.

 4. Jo, det stämmer. Jag fruktar bara att klåfingriga politiker med en helt annan agenda än att se till skolan och undervisningens kvalitet ger sig på religiösa friskolor som en murbräcka mot hela friskolerörelsen.

  Även jag anser att skolor ska utsättas för statlig kontroll, men en mycket transparant och tydligt regelstyrd sådan. Annars öppnar det upp för godtycklighet från myndigheternas sida.

Kommentarer är stängda.