Ambassadörer bör ta avstånd från hotet mot Vilks

SvD/TT skriver om dödshotet mot Lars Vilks: “Internationellt har flera länder protesterat officiellt, bland dem Egypten, Pakistan och Iran, liksom samarbetsorganet Islamiska konferensen.”

Jag tycker att vore klädsamt om de 20-tal ambassadörer från muslimska länder som fick företräde hos statsministern i detta ärende gengäldade den tjänsten. De bör stämma in i avståndstagandet från mordhotet. Det är uppenbarligen av yttersta politisk vikt för dem att profeten Muhammed inte avbildas. För Sveriges del är det dock av yttersta politisk vikt att konstnärer och andra som vill göra bruk av yttrandefriheten inte mordhotas.

(Intressant är att se Iran på listan, med tanke på tidigare erfarenheter.)

_______________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: