Bara 30 vallöften kvar

Några av mina närmaste vänner och tillika högerväljare är ordentligt uppretade av besparingarna på försvarets materielanslag. Upprördheten kan förstås, eftersom en riktig högerman alltid tar försvaret i försvar, och hanteringen av ärendet lämnar mycket i övrigt att önska. Däremot tycker jag känslorna tar över väl mycket när missnöjet går ut över andra frågor och det påstås att alliansen tappat styrseln.

Tvärtom är det så att denna regering snart inte har några vallöften kvar att infria. Tidningen Riksdag & Departement publicerade i veckan en lista över vilka vallöften som infriats. 101 av 131 är åtgärdade eller kommer att åtgärdas inom kort. Återstår så bara 30 löften för resten av mandatperioden.

Länk till listan.

Det är trist att försvarsfrågan misshandlats på det sätt som den gjorts. Men problemet med den svenska försvarspolitiken ligger varken hos den nuvarande regeringen eller riksdagen, utan i årtionden av självbedrägeri. Felet med svensk försvarpolitik heter neutralitet och alliansfrihet. Det är denna idiotiska doktrin som gjort att svenska folket inte begriper sig på säkerhetspolitik överhuvudtaget. Hade vårt land styrts med det minsta förnuft hade vi sedan länge varit med i NATO.

_______________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: