Demokratisk utförsäljning av friskola i Täby

Sitter just nu och tittar på SVT:s Uppdrag granskning – Sveriges i särklass mest vänstervridna dokumentärprogram. I programmet driver man tesen att Täby kommun agerat odemokratiskt när man sålde Tibble gymnasium. Eftersom en majoritet av eleverna och lärarna på skolan inte ville att skolan skulle privatiseras har kommunen agerat odemokratiskt.

Nu råkar det vara så att det är folket i kommunen som äger, eller ägde, skolan, vare sig eleverna eller lärarna. Såvitt jag vet har moderaterna egen majoritet i kommunens fullmäktige. Moderaterna företräder helt enkelt folket i Täby. Alltså är utförsäljningen fullt demokratisk. Lärarna och eleverna är inte folket i Täby. Det funkar likadant i många andra kommuner där socialdemokraterna dominerar den politiska scenen, och vägrar att privatisera en enda skola. Det är också demokratiskt.

För övrigt är kvällens upplaga av Uppdrag granskning ytterligare ett lysande bevis på att media är den verkliga oppositionen. Reporten Johan Winberg gör en “kritiskt” intervju med en kritiker av privatiseringen av Tibble gymnasium:

– Dom fick alltså en monopolchans?
– Ja.

__________________
Andra bloggar om: , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: