En helt vanlig vårdkö ska väl en karl klara av!

Märkligt. Jag har precis beställt tid hos läkaren. Det var ingen väntetid alls i telefon och jag är inbokad på besök redan på måndag.

Det är hos Previa, ett vinstdrivande företag, ett företag som tjänar pengar på min och andras dåliga hälsa. Det skulle inte förvåna mig om detta företag också delar ut vinsten till sina ägare! Då går pengarna rakt ned i fickorna på direktörerna! Det är dessutom skattepengar det handlar om, pengar som alla har varit med och betalat. Ska verkligen dessa gå rakt ned i direktörernas redan feta plånböcker!

Vad säger ni? Ska vi inte återinföra det gamla systemet då man visste att vården inte var en handelsvara, inga företag fick ta ut några vinster och vi ägde allt tillsammans? Att inte komma fram på telefon och få vänta i tre veckor för att få tid hos läkaren kan väl inte vara så farligt. En helt vanlig vårdkö ska väl en karl klara av! Vårdköerna är en oundviklig följd av den samhälleliga solidariteten. För oss som står på de svagas sida är vårdköer någonting som vi kan vara stolta över. Den som väntar på vård, väntar aldrig för länge!

________________
Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: