Näste professor Skytteanus blir…

…någon av dessa fyra, säger ryktet:

Jens Bartelson
Li Bennich-Björkman
Torbjörn Bergman
Joakim Palme

Bartelson kan jag för lite om för att säga något. Bennich-Björkman känner jag väl. Hon handledde mig när jag skrev min C-uppsats. Bergman har jag lite koll på. Han har många och bra internationella publikationer. Det har också Palme. Han är dock ursprungligen sociolog, vilket kan ligga honom i fatet, eftersom statsvetarna naturligtvis vill värna sitt revir. Ska man verkligen våga sig på att släppa in en sociolog i familjen?

Jag gissar att Li Bennich-Björkman tar hem segern. Hon har precis fått en annan professur på institutionen och redan konkurrerat ut Torbjörn Bergman i den tävlingen. I så fall blir hon första kvinnan på världens äldsta professur i statskunskap.

Dela med andra:

En kommentar till “Näste professor Skytteanus blir…”

  1. Om det var vadslagning skulle jag lägga mina 5 cent pa Bartelson. Han är en av de mest produktiva, internationellt meriterade och teoretiskt innovativa skandinaverna pa mycket länge, om än med väldigt tungt fokus inom IR/politisk teori. Hans doktorsavhandling om suveränitetsbegreppet är en sentida klassiker (förvisso contradictio in adiecto) och han har givit ut ytterligare ett par böcker pa Cambridge UP.

    Möjligen anses han för smal ämnesmässigt, men även Leif Lewin hade ju en ganska smal bakgrund när han blev professor. Bergman verkar av blogposten att döma vara ur räkningen fran början.

Kommentarer är stängda.