Du får cancer av chips!

Alla ni som trodde att akrylamidhotet var över. Glöm det! Nu är det bevisat igen: DU FÅR CANCER AV CHIPS!

Det är experterna i livsmedelskemi i Lund som vill varna allmänheten för den nya hälsofaran. Bevisen är väl inte helt jättebra. Några studier som omfattar människor finns ännu inte. Men det finns akrykamid i chips. Det är ställt utom allt rimligt tvivel. Och det mesta finns tyvärr i de brända bitarna, som jag tycker är godast. Experterna vill därför nu skrämma … förlåt … varna allmänheten. SR Ekot rapporterar:

– Det är svårt att svara på hur farligt akrylamid är, det finns fortfarande ingenting som säger att det inte skulle vara farligt. Så länge man inte har kunnat bevisa att det inte är farligt så tycker jag att man ska försöka undvika det i så stor utsträckning som möjligt, säger Kerstin Skog, som samordnade projektet.

Egentligen vet vi inte om akrylamid i friterad potatis ökar risken för cancer hos människor eller inte. Men det skulle kunna vara så. Alltså är det JÄTTEFARLIGT!

Det är således inte fettet i chipsen som är det farliga. Fett kan bara orsaka övervikt som i sin tur kan orsaka diabetes, hjärtinfarkt och många andra läbbiga sjukdomar. Vi har visserligen tonvis med bevis för detta, som dessutom grundar sig i studier utförda på människor och inte djur, men det finns ingen anledning till oro. För det är ju cancer som är den mest läbbiga sjukdomen av dem alla!

För övrigt vill jag påminna alla om att de alltid bör bära cykelhjälm eftersom man kan få hjärnskador annars, inte vistas i sina hem alltför mycket eftersom flest olyckor sker i hemmet samt att kvinnor bör undvika alla män eftersom det mesta av mäns våld mot kvinnor kommer från vanliga nyktra män. Slutligen vill jag också uppmana alla som badar att alltid ha flytväst på sig, eftersom drunkningsolyckor ofta sker i samband med bad.

________________
Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Du får cancer av chips!”

Kommentarer är stängda.