El-bil kan köra 40 mil utan uppladdning

Ytterligare ett bevis för att bensinbilens dagar är räknade: företaget Altair Nano har utvecklat en bil som kan köra 40 mil utan uppladdning.

Bilen är naturligtvis inte färdig för marknaden ännu. Det kommer att dröja. Men vad ska vi egentligen med den gamla bensinbilen till när det är så uppenbart att det finns fungerande alternativ? Redan nu finns biobränslen som fungerar exakt lika bra. Om några år finns batteridrivna bilar som kommer att ersätta alla bilfärder under fem mil, vilket är majoriteten av alla bilfärder.

Det intressanta med det som sker inom el-bilutvecklingen är att det råkar vara samma sak som skett med mobiltelefonerna. Batterierna blir mindre och räcker längre.

Läs mer på Processnet.

_______________
Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

10 reaktioner till “El-bil kan köra 40 mil utan uppladdning”

 1. Anta att vi övergår till elbilar, hur sjutton skall vi få tillräckligt mycket ström till det samtidigt som vi ska lägga ner kärnkraften och begränsa övrig produktion som inte är sol eller vind (vattenkraft är ju som bekant ondska). Övergången till mer eldrivna bilar kommer vara tvungen att åtföljas av en kraftig utbyggnad av elproduktionen. En sådan tar lång tid att göra varför vi borde börja inom de närmsta åren.

 2. simpelt vi ska inte lägga ner kärnkraften. Kärnkraft är det enda settet som vi kan producera tilräckligt med energi på ett säkert sätt till rimliga priser.

  Det är desutom (efter vattenkraft) det miljövänligaste sättet att producera el och värme.

  så JA vi måste bygga ut och det redan idag.

 3. Ja, rimligtvis måste det komma tillstånd en utbyggnad av den svenska kärnkraften – om man vill se till att den svenska bilparken skall gå över till att drivas på elektrisk kraft – genom att komplettera befintliga verk med reaktorer så blir det inte lika symboliskt som om man skulle bygga helt nya kärnkraftverk.

  Det skulle ta allt för lång tid att erhålla de tillståndsgivningar för den nödvändiga utbyggnaden av vindkraften. Kraftbolagen har redan problem att få tillstånd att bygga enskilda vindkraftparker, hur lång tid skulle det inte ta för att erhålla tillstånd för fler hundratal? Dessutom skall man räkna med att en betydande ansökningar om att få bygga vindkraftsparker aldrig kommer accepteras av lokalbefolkning, och pga. kulturella värden och ekonomiska värden mm. Kärnkraften är placerad på en enskild koncentrerad plats.

 4. jag tycker el bil förstör miljö lite mer än bensin bilar orsak batterier är giftiga

 5. tycker diesel bilar är miljö vänligaste av alla typ av motorer orsak diesel motor drar mindre per mil än bensin men bensin bil drar mindre per mil än etanol bil betyder etanol bil förstör miljö mest av alla tre

 6. min förslag är använda luft tryck istället för gas i de gas bilar då blir ännu mera miljö vänlig

 7. niklas: oj oj jag tror inte jag har sett någon värre särskrivare på år.. Frågan är som sagt vart elen ska komma ifrån, jag tror inte på en framtid med mer kärnkraft, däremot kommer dessvärre större naturkatastrofer tvinga människor att inse att vi måste tänka på vad vi släpper ut i atmosfären. Vind/våg/vatten/solkraft _kommer_ bli accepterat som källor trots sin fulhet.

  Någon som sett “who killed the electric car?” btw?

 8. all teknik för att göra elektriska bilar från alla stora bilföretag finns, går att trycka fram bilar inom ett år. Tyvärr vill inte bilindustrin göra det. Idag-40 mil, imorgon? Även om man tillverkar el från kol så blir det miljövänligare än bensin även om det finns mycket bättre alternativ. Bränslecellsbilen alla pratar om är bara skitsnack, den tekniken tar 20år innan den är aktuell på marknaden. Svindyr teknik som är kass. Kolla in dokumentären Who killed the electric car?

 9. Tror inte vi behöver vara oroliga för att övergången mellan bensin- och el-bil ska påverka elproduktionen drastiskt då övergången kommer ske stegvis under ganska många år. Och med ökad efterfråga så kommer Sverige och världen tvingas att utveckla bättre, effektivare och miljövänligare alternativ att producera el!

Kommentarer är stängda.