Är centern är det nya försvarspartiet?

Igår  presenterade moderaterna en Temo-undersökning i några aktuella frågor. Försvarsfrågan finns naturligtvis med. Till partiledningens lättnad visar det sig att en majoritet av de moderata sympatisörerna accpeterar besparingarna på försvaret.

Istället är det centerpartiets väljare som träder fram som försvarskramarna. Bland moderaternas väljare är det 37 procent som ogillar besparingarna, men hos centerväljarna är det 48 procent. Centerväljarna är den enda grupp där det finns en majoritet mot förslaget.

Resultatet är faktiskt lite förvånande. Jag trodde att partiledningen skulle åka på smisk i den här frågan. Moderaterna är fortfarande det enda parti som på allvar bryr sig om försvarsfrågorna. Därför är det förvånande att se att centerväljarna nu framträder som den mest försvarsvänliga gruppen. Centerpartiets ledning har ju legat lågt i den här frågan.

Undersökningen har kritiserats för att vara vinklad. Läs Carl Melins kritik. Just den här frågan är dock ställd på ett neutralt vis. Man bör kunna lita på resultaten för denna fråga.

Länk till undersökningen.

______________

Andra bloggar om: , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Är centern är det nya försvarspartiet?”

Kommentarer är stängda.