Är lesbiskhet ett handikapp?

Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning, HomO, vill att landstinget i Östergötlands län ska ge lesbiska par gratis insemination. Annars är det fråga om diskriminering. Landstinget tar idag betalt av lesbiska par, men inte av heterosexuella par, som söker hjälp med assisterad befruktning.

Landstingets argument är att barnlösa heterosexuella par är barnlösa på grund av medicinska problem. Mannen eller kvinnans reproduktionsförmåga fungerar inte. De är handikappade. Alltså har de rätt till gratis insemination eftersom samhället bör hjälpa handikappade.

Lesbiska par är dock inte handikappade. Det är av naturen så beskaffat att två kvinnor med fullgod reproduktionsförmåga inte kan skaffa barn tillsammans.

Nu undrar jag därför hur HomO tänker? Är det ett handikapp att vara lesbisk?

______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: