Moderat hemläxa

Gå mot röd gubbe, felparkera, köra för fort, betala svart barnvakt, bygga garage utan byggnadslov, dricka hembränt, fiska utan fiskekort, åka svarttaxi, smita från TV-licensen, ta ut VAB-dag istället för att sjukskriva sig, planka på spårvagnen – det begås många småbrott i vårt land.

De moderata synder som avslöjats de senaste dagarna är inte värre än vad folk allmänhet ängnat sig åt. Den “kris” som kvällstidningarna påstår pågår i regeringskansliet är i så fall hela landets kris.

Icke desto mindre kan det finnas anledning för alla med moderata förtroendeuppdrag att under den kommande veckan ha som hemläxa att städa upp bland alla småsynder. Det är ändå så att lagen alltid måste följas.

Att betala barnvakten svart är inte ett allvarligt brott. Det är inget som rubbar förtroendet och den som har gjort det ska inte behöva vara rädd för att erkänna det.

Man bör inte heller glömma att kvällstidningarna fullständigt saknar sinne för proportioner. En svart barnvakt är i deras perspektiv lika allvarlig som en tsunami. Småsynderna förstör våra möjligheter att kommunicera med väljarna, eftersom de kommer ivägen hela tiden. Sossarna hade detta problem våren 2006, då deras sakfrågor helt dränktes av allehanda skandaler. Vi bör undvika att hamna i samma sits.

____________________

Andra bloggar om: , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: