Regeringen kan inte ta ansvar för totalpuckade LO-lobbyister

SR Ekot rapporterar att en LO-lobbyist skickat hemligt material av misstag till en moderat riksdagsledamot. Lobbyisten skickade brevet till moderaternas Magdalena Andersson, istället för till en tjänsteman med samma namn på socialdemokraternas riksdagskansli. Andersson öppnade brevet, läste det och skickade det vidare till sina moderata vänner i regeringskansliet.

Det hade jag också gjort. Om en lobbyist är så förbannat korkad att han skickar sitt hemliga material rakt i händerna på sina politiska fiender får han skylla sig själv.

Nu vill dock socialdemokraterna – och Ekot spelar lydigt med – göra gällande att moderaterna agerat felaktigt! De påstår att Andersson skulle ha kastat brevet utan att ha läst det. Det är sanslöst! Brevet var ju adresserat till henne.

Det sägs att det finns en överenskommelse mellan partierna att e-post som går fel väg inte ska öppnas. Det tycker jag i så fall är en synnerligen dum överenskommelse. En sådan gör nämligen att man kan skicka fel med flit. Ett sätt att svärta ned Anderssons rykte hade ju varit att skicka smaskiga uppgifter till henne bara för att fresta henne att bryta överenskommelsen.

Ansvaret för ett feladresserat brev måste falla helt och hållet på avsändaren, i synnerhet om det rör sig om material som avsändaren vill hålla hemligt. Om man dessutom skickar sina hemliga papper till sin politiska motståndare är man inte bara ansvarig för sitt eget misstag, utan dessutom så förbannat korkad att man förtjänar sparken.

Och vad håller Ekot på med? Har lusten att hitta fel hos moderaterna gått så långt att man spelar med i vilka dumheter som helst? Varför ska Fredrik Reinfeldt uttala sig om LO-lobbyisternas oförmåga att hantera sina e-postprogram? Det är väl Wanja Lundby-Wedin som ska ställas till svars? Det är ju hennes tjänstemän som avslöjat LO:s hemligheter för moderaterna.

__________________

Andra bloggar om: , , , , , . Pingat på intressant.se. Länk till AB.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Regeringen kan inte ta ansvar för totalpuckade LO-lobbyister”

 1. Jag håller helt med… Det är väl självklart att man öppnar e-post som är adresserad till en själv! Om man sedan läser några rader och upptäcker att det nog är något som hamnat fel (i synnerhet eftersom detta tydligen inte var första gången) kan man vara lite trevlig och skicka det vidare till rätt person, men det är knappast en själv som har gjort någonting fel i sammanhanget. Oerhört fånigt av (S) och LO, men också oartigt av Andersson att sprida vidare någonting som uppenbart inte var menat för henne. Men politik och fulspel går hand i hand antar jag =)

 2. Efter att ha läst DN:s artikel om det hela är jag helt paff. Den moderata riksdagsledamoten tvingas alltså byta e-post adress därför att hon får feladresserade mail till en politisk tjänsteman. S hotar dessutom med rättrsprocess därför att M inte lyder order. Obegripligt att moderaterna inte är mer offensiva i den här frågan, vad ska S göra? Vädja om sympati för de stackars LO-arbetarna som inte kan hantera e-post?

  Reinfeldt borde skicka ett mail till Sahlin där det står att det är feladresserat till henne och om hon inte ber om ursäkt tre gånger, destruerar datorn och anhåller om nåd hos kunglig majestät skall de inleda rättsprocess. Det här var det dumaste som skett på länge.

  DN kör också på spåret att moderaterna gjort fel. Jag är mest glad att jag inte betalar för smörjan längre. Om jag bara kunde komma undan licensavgift också så skulle jag inte ta så illa vid mig.

  /Daniel

 3. En bloggare med dåligt samvete och på defensiven… Di nyas moral är ju uppåt väggarna… Att nu flytta ansvaret till någon annan är typiskt för dåliga förlorare….

 4. “En bloggare med dåligt samvete och på defensiven… Di nyas moral är ju uppåt väggarna… Att nu flytta ansvaret till någon annan är typiskt för dåliga förlorare….”

  Ursäkta? Om du får ett brev på posten som är adresserat till dig, hur sjutton kan det vara fel av dig att öppna det då?

  För det är det som har hänt här, en moderat har fått ett epost till sig och läst det. Sedan vill socialdemokraterna påstå att det var fel.

Kommentarer är stängda.