Socialdemokrater och journalister fuskar aldrig

Huvudanledningen till att vissa moderater struntat i att betala skatt för sina barnvakter och inte betalat TV-licensen är ideologisk. Det är resultatet av en bristande lojalitet mot den styrande socialdemokratiska ideologin.

Hur skulle det se ut om förhållandena var de omvända? Hur skulle socialdemokraternas lojalitet se ut om det var moderaterna som hade styrt Sverige större delen av 1900-talet. En god socialdemokrat är solidarisk med samhället och fuskar aldrig, eller?

Dessvärre får vi nog anta att socialdemokraterna hade varit lika stora fuskisar de också. Faktum är att socialdemokrater har svårare att acceptera valförluster än borgerliga. Med ett framtida borgerligt maktinnehav kommer det socialdemokratiska fuskandet att växa.

Den som inte vill tro på detta kan läsa det klipp ur tidningen Riksdag & Departement som Henrik Alexandersson publicerat på sin blogg.

Sen har vi journalisterna, hur är det med dem? Hur står det till med moralen bland moralens väktare?

I år har 843 journalister gått in gratis på Nationalmuseum med hänvisning till att de har presskort, och därmed påstått att de ämnar skriva något om muséet (DN). Har det skrivits 843 artiklar om Nationalmuseum? Skulle inte tro det.

Skriv gärna om fusket. Jaga alla som fuskar. Men trovärdighet börjar med att man sopar rent framför egen dörr. Det verkar inte bara vara vissa moderater som har glömt det.

_______________

Andra bloggar om: , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Socialdemokrater och journalister fuskar aldrig”

  1. Du har nog rätt till viss del om att det är ideologi men mest av allt så är det girighet och det är ju den ideologin som borgerligheten är uppbygd på. Girighet och egoism. Det är därför det blir mindre rabalder när borgarna fuskar med skatten. Man väntar sig inte att dom vill vara med och bidra till välfärden.

  2. “Minnet är kort, men skandalparaden under Persson var pampig: Ungdomsförbundet SSU maximerade sina bidrag genom att fiffla med medlemsregistren. Biståndsminister Jan O Karlsson lät skattebetalarna stå för en stor och generös privat kräftskiva. Sjukförsäkringsminister Maj Inger Klingvall bluffade om sin examen. Vice statsminister Bosse Ringholms idrottskubb betalade ut svartlöner. Bostadsminister Lars Erik Lövdén och justitieminister Laila Freivalds gjorde miljonklipp på en typ av lägenhetsaffärer som de politiskt försökte bekämpa. En anställd på socialdemokraternas partiexpedition försökte sig på en förtalskampanj mot Fredrik Reinfeldt.
    Och så vidare; Sydafrika, Ahlenius, tsunamin, skolverksrapporten, hedersdoktoratet, stängningen av hemsidan, Lars Danielsson, med mera, med mera.”
    http://www.expressen.se/ledare/1.911364/schenmanovrar

  3. Nu är det väl så att om vi skall diskutera inslaget av egoism och girighet i de olika ideologierna är väl knappast socialismen eller marxismen bäst i klassen. Är det någon ideologi som tydligt bygger på gruppegoism, särintresse och materialism är det väl just marxismen?

Kommentarer är stängda.