Ett kungligt ingripande

Tillhör det hyfs och vett att en president för ett land kallar en före detta premiärminister för ett annat land, en demokratiskt vald premiärminister, för fascist? Självklart inte. Det tyckte inte heller Spaniens kung Juan Carlos.

Att Hugo Chavez är en pajas är väl känt vid det här laget, och kanske egentligen inte så mycket att bli upprörd över. Däremot är det trist att se att Nicaraguas Daniel Ortega sluter upp bakom clownen. Till den latinamerikanska vänsterns fördel ska sägas att den tycks vara på väg att bli demokratisk. Förr var det alltid väpnad revolution som gällde, men nu verkar man vilja delta i allmänna val under ordnade former. Att okritiskt stödja Chavez som talesman för hela den latinamerikanska vänstern väcker dock löje.

______________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Ett kungligt ingripande”

  1. Nu när jag ser inslaget i sin helhet måste jag säga att Juan Carlos inlägg är betydligt mindre än den uppmärksamhet det fått. Det är ju premiärministerns inledande tålamod och till slut kraftiga bredsida som drar ner applåder och verkligen drar undan mattan för kommunisten/odågan Chavez. Skönt att någon vågar säga ifrån!

    När det gäller den latinamerikanska vänsterns förmodade demokratiska sinnelag skulle jag inte ropa hej ännu. När 10 år gått och Chavez tillåtit fria val och själv är f d president i ett fredligt land. Då har något hänt. Men då är han väl inte kommunist/socialist längre, kan tänka.

Kommentarer är stängda.