Posten spelar SD i händerna

Posten i Svedala har beslutat att inte dela ut Sverigedemokraternas tidning. Det sägs att det inte görs av politiska skäl, utan av säkerhetsskäl. Tidningen innehåller en bild på Lars Vilks berömda rondellhund. Brevbärarnas säkerhet kan inte garanteras, menar Posten.

Som SR Ekot konstaterar finns det sannolikt inget hot mot brevbärarna. Ingen händelse har inrapporterats och ingen av dem som delade ut Nerikes Allehanda, som också publicerade Vilks teckning, råkade ut för något. Inte heller polisen kan se att det skulle finnas någon hotbild.

Postens beslut kan därför misstänkas vara politiskt grundat. Som många andra i vårt land gillar de inte Sverigedemokraterna, vilket man kan förstå, många brevbärare är ju invandrare.

Att inte dela ut SD:s tidning är dock något som spelar partiet i händerna. Sverigedemokraterna menar sig nämligen vara förtryckta. Enligt deras sätt att se finns det ett “etablissemang” bestående av de andra partierna, som alltid agerar tillsammans mot SD och alla som är kritiska till invandringspolitiken. SD brukar därför försöka framställa sig som det lilla hjältemodiga partiet som säger “vad folk egentligen tycker” men som alltid motarbetas av “etablissemanget”. Postens ogenomtänkta agerande ger tyvärr näring åt denna mytbildning.

__________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Posten spelar SD i händerna”

 1. Frågan är bara hur länge det rör sig om “mytbildning”? Det finns ju massor av exempel på att SD motarbetas av stat, kommuner, organisationer, media osv. Detta är också precis vad de vill och därför bemöts SD bäst i öppen debatt där de inte längre tillåts vara martyrer. Postens agerande då? Ja det känns mest genant. Ur ett demokratiskt perspektiv är det helt förkastligt.

 2. Om varje större moderatmöte drabbats av ligister och var och varannan ledande moderat i kommunerna råkat ut för hot om våld samt skadegörelse eller fysiskt våld, då vore det faktumet, även att bara en bråkdel av det som sker tas upp i medierna, ett försök “mena sig vara förtryckt”?

  Stefan, du är sällan lite bakom flötet. Bara…

  Vidare är den enda distinktion som du trycker på det att postens vägran, vilken du tydligt indikerar förståelse för, spelar SD i händerna. Inte det att den är grundlagsvidrig i strid mot demokratiska ideal. Det är ganska allvarligt det du sysslar med.

  Slutligen ger du dig på att attackera SD som simpla mytbildare, och att det också — med demokratiargumentet lysandes i sin frånvaro — är ett skäl att dela ut SD:s tidning. Du gör utdelandet till en positiv rättighet för partiet SD, vilket är att spela antidemokratiska krafter i händerna.

 3. Moderata partilokaler blir regelbundet vandaliserade sedan flera decennier tillbaka.

  Det är tragiskt. Men det är inte “etablissemanget” som ligger bakom, utan vänsterligister.

  SD:s mytbildning går ut på att det är “etablissemanget” som förtrycker dem och “den tysta majoriteten”.

  En annan SD-myt är den om “den tickande bomben”. Under lång tid har SD talat om att “massinvandringen” är en tickande bomb, som när som helst kan explodera. Det är bara det att det händer ju aldrig.

Kommentarer är stängda.