Gör om, gör rätt, Björklund!

Ingen förväntar sig att alliansens fyra partier ska vara totalt eniga om precis allt hela tiden. Alla vet också att det ständigt pågår förhandlingar mellan partierna i en mängd olika frågor. Det har också varit alliansens styrka att man har en metod för att slita tvister. Hittills har alla förhandlingar inom alliansen skett med schyssta metoder. Man stänger in sig i ett rum och kommer inte ut förrän man har hittat en lösning som alla kan acceptera.

Därför är det oroväckande att se fp:s Jan Björklund gå ut i media och säga att regeringen inte har talat färdigt om Sveriges deltagande i mötet mellan EU och Afrikanska Unionen, där Robert Mugabe förväntas delta, samtidigt som statsministern sagt något helt annat. Då förs plötsligt förhandlingarna i media istället.

Förhandlingar i media kanske någon tycker är mer demokratiska. Det kanske de är, men förhandlingar genom pressmeddelanden till TT, brukar vara ett tecken på bristande förtroende mellan förhandlingsparterna.

Men det kan också vara ett resultat av att fp av någon anledning tycker sig ha fått för lite mediauppmärksamhet de senaste veckorna och därför vill dra strålkastarljuset till sig. Fp:s pressavdelning har tyvärr rykte om sig att bete sig på detta vis.

Oavsett vilket är det inte bra. Statsministern är aldrig mer en ett telefonsamtal bort från fp-ledaren. Björklund behöver inte media för att kommunicera med honom. Gör om, gör rätt, Björklund!

Länkar: SR, SR, SvD.
_______________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Gör om, gör rätt, Björklund!”

  1. Det är ju alltid en annan fråga som kan inställa sig: vem skulle ha vunnit istället? Detta kan också avslöja en brist i dagens svenska journalistkår.

Kommentarer är stängda.