Kortare köer till vårdcentralerna i Uppsala

Om det är någon av er som läser min blogg regelbundet, men som missade förra veckans nyhet som vårdcentralerna i Uppsala län, så kommer här en repetition. Reformerna går framåt! Politiken ger verkligen resultat. Sveriges Kommuner & Landsting presesenterade senaste mätresultaten avseende tillgänglighet. I Uppsala har tillgängligheten på telefon gått från ca 50 till 78 procent bara sedan mars i år.

Läs mer i UNT.

Är detta resultatet av Alliansens politik? Visst är det så. Det är Alliansen som drivit fram kravet att vårdcentralerna måste bli bättre på just telefontillgängligheten. Flera vårdcentraler har inte längre begränsade telefontider. Till dem kan man ringa hela arbetsdagen.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Kortare köer till vårdcentralerna i Uppsala”

 1. Om socialdemokraterna hade suttit i regeringsställning, må vara i kommun eller på riksnivå, då hade vi inte behövt lära oss detta via en blogg. Tidningarna hade basunerat ut det på nyhetsplats. Krigsrubriker med “Sverige på rätt väg”, “Regeringen levererar”, “Alla får det bättre” och “Alla älskar Mona!”

  Men nu har vi borgerligt styre och då skall framgångarna förtigas. Bättre fokusera på skandaler. Snart är det val igen och då kommer nog folka att rösta rätt (rött) igen.

  Samtidigt undrar man vad vårdcentralerna nu har tvingats prioritera ned. Nu när de sitter i telefonen hela dagarna och besvarar patientfrågor. Eller kan man göra förbättringar utan att det kostar något? Är inte hela samhället ett nollsummespel? “Om direktörerna sätts åt får vi nere på golvet det bättre.” Så sa fackbasen i alla fall.

 2. Det är inte bara telefontillgängligheten som ökat. Det har även lett till att fler patienter får komma till läkare inom en veckas tid. Nybesöken hos läkarna har gått från 78% i mars till 85% i oktober.

  Mer jobb i telefon gör det lättare för de som verkligen behöver det att träffa läkare.

  Det är ingen omfördelning av resurser utan en effektivisering av arbetet. Det går att effektivisera inom samma ekonomiska ramar.

  Det är bara vänstern som tror att det enda sättet att få mer vård är att skjuta till mer pengar. Det är fel tänkt. Man kan göra samma saker fast på ett smartare vis också. Det är det som sker just nu.

Kommentarer är stängda.