Sahlin anklagar Reinfeldt för svek, men överger själv sin egen politik

Nu har också jag hunnit med att läsa Mona Sahlins bisarra angrepp på Fredrik Reinfeldt. Förra hösten klagade socialdemokraterna på att Alliansen genomförde den politik man hade blivit vald på. Hela hösten gick åt att klaga på jobbavdraget och höjningarna av a-kasseavgiften. Nu klagar man istället på att regeringen skulle genomföra något annat än vad den gick till val på.

Tonläget är löjligt, men jag förstår att hon försöker. Reinfeldt har ju inte haft det så lätt i opinionen de senaste veckorna så varför inte försöka få in en smocka extra.

Den som vill fräscha upp minnet om vad Alliansen lovat och vad den har gjort kan besöka följande länk:
http://www.alliansforsverige.se/?page_id=20.

Och den som inte tror på Alliansens egen information kan läsa samma sak på följande länk till tidningen Riksdag och Departement:
http://www.rod.se/politikomraden/demokrati/8-av-10-valloften-kan-bockas-av.

Vad händer då inom socialdemokratin i dessa dagar? Man omprövar sin politik. Hur då? Jo, man tar efter Alliansen. Jobbavdraget kommer att behållas, bidragsfusket ska bekämpas, betyg ska ges vid tidigare årskurser. Att anklaga moderaterna för att byta politik är larvigt när man håller på med samma sak själv. Sahlins “omprövning” är en marsch högerut. Var det vad hennes väljare röstade på?

_____________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Sahlin anklagar Reinfeldt för svek, men överger själv sin egen politik”

Kommentarer är stängda.