Extrema muslimers larviga offermentalitet

Det börjar bli dags för oss i västvärlden att säga ifrån när det gäller de extrema muslimernas larviga offermentalitet. Nu rapporteras det att en brittisk lärare verksam i Sudan, som låtit sina skolbarn kalla en nallebjörn för Muhammed, ska ställas inför rätta. Straffet kan bli upp till 40 priskrapp.

“Sudan’s top clerics have called for the full measure of the law to be used against Mrs Gibbons and labelled her actions part of a Western plot against Islam”, rapporterar BBC.

Vi vet från tidigare fall i historien att det är bra att säga ifrån tidigt. Vi är många som inte alls känner något behov av att förolämpa muslimer och gör det inte heller. Om vi därför av någon anledning uppför oss på ett sätt som en fundamentalistisk muslim uppfattar som kränkande gör vi det sannolikt inte med avsikt. Ännu mindre gör vi det som någon del i en konsipration mot islam.

Dessutom är det så att den dagen vi verkligen vill uttrycka oss respektlöst om islams heliga profet så kommer vi också att göra det. Det tillhör den västerlänska seden att göra på detta vis. Ingen västlig regering kommer att vilja ingripa med censur. Det är inte av bristande respekt mot muslimerna, utan ett resultat av en för oss djupgående övertygelse om att yttrandefriheten har ett mycket stort värde.

Jag tycker det är hög tid att våra ledare förklarar detta ordentligt för vännerna borta i Mellanöstern. Det lönar sig inte att skyla över problemet eller att ge efter. Religiösa extremister förstår sig inte på eftergifter. Det ligger i deras natur att kräva underkastelse. Ju förr de förstår att detta inte lönar sig, desto bättre. Hellre ett uppfriskande gräl nu än ett religionskrig om 15 år.

Uppdatering 30/11:
15 dagar i fängelse och sedan utvisning, blev straffet (SR Ekot).

_______________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Extrema muslimers larviga offermentalitet”

  1. Sedan bör det uppmärksammas att det var _barnen_ som vill döpa nallen till Muhammed, de fick föreslå samt rösta om vilket namn den skulle ha samt att flera barn i klassen heter just Muhammed.

    Den största välgärning till världen vore om alla religösa tokar bara en dag försvann!

  2. Muhammed är ju världens mest vanliga namn. Skall man inte då fängsla alla dessa personer och dömma deras föräldrar till döden???

Kommentarer är stängda.