Ska alla kommunala badhus omvandlas till nakenbad?

Ingen tycker väl att samtliga kommunala badhus i landet ska omvandlas till nakenbad. Varför tycker då två kvinnor i Uppsala att de har blivit felbehandlade när de förbjudits bada topless i det kommunala badet Fyrishov? Det tycker att de har rätt till det eftersom killar har rätt att bada med bar överkropp. De anser sig diskriminerade.

Men är det verkligen diskriminerande att bli ombedd att inte bada naken, eller halvnaken? Det personalen på Fyrishovs badanläggning inte vill ha är gäster som springer omkring och visar sina könsorgan. För det är vad det handlar om. Kvinnors bröst är inte kroppsdelar av samma typ som fötter eller händer. De är kroppsdelar med stark sexuell innebörd.

Varför får då män visa upp sina bröst? Jo, eftersom män inte har några bröst. I alla fall inte på samma sätt som kvinnor. Män har bröstvårtor, men bröst på samma sätt som kvinnor, med samma sexuella laddning har de inte. Män och kvinnor är skapade annorlunda. Är det ett problem? Hur jobbigt är det att ha en bikiniöverdel på sig?

Men även om jag skulle ha fel när jag säger att mäns så kallade bröst är mindre sexuella än kvinnors leder detta mig ändå inte till att dra slutsatsen att alla som besöker ett kommunalt badhus ska få ha så lite kläder på sig som möjligt. Jag antar att det är likabehandling som dessa kvinnor eftersträvar. Men likabehandling kan innebära att männen också ska ha kläder som täcker deras “bröst”.

Inte mig emot. Hellre en återgång till rejäla baddräkter för både män och kvinnor i så fall. Det är under alla omständigheter inte rimligt att förvandla alla kommunala badhus till utställningshallar för könsorgan.

______________

 Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “Ska alla kommunala badhus omvandlas till nakenbad?”

 1. Jag vill kunna amma. Tyvärr har inte naturen givit mig de rätta förutsättningarna för det enär jag är man. Detta upplever jag som diskriminerande och jag känner mig kränkt. Skall jag polisanmäla första bästa bäbis eller mödravårdscentral för att få upprättelse….?

 2. “Kvinnors bröst är inte kroppsdelar av samma typ som fötter eller händer. De är kroppsdelar med stark sexuell innebörd.”

  Så länge som _just den_ synen är förhärskande kommer också normen att _förbli_ densamma. Har du inte stannat upp och tänkt efter varför just kvinnobröst är sexuella symboler, men inte mansbröst?

  Jag är i vanliga fall en leecher på din blogg och gillar för det mestsa vad du skriver, men den här gången har du gått lite snett i moralismens myrar. Så länge som _vi_ – alltså vi med en utväxt mellan benen – betraktar en utväxt strax under axlarna som ‘hey, sexy! Fair game to fuck!’ – kommer såna här knäppa saker att inträffa.

  Och varför är topless accepterat på badstränder, om det inte också kan accepteras på badhus? Rimligen besöker desamma ett badhus, som en badstrand. Väl?

 3. Jag gillar inte topless på stranden heller. Gärna heltäckande badkläder för både män och kvinnor där också.

  Du får gärna springa omkring naken i ditt eget hem, men varför vill du trycka upp ditt könsorgan i ansiktet på oss andra? Det är intolerant.

 4. Helt okej för mej. Inte för att jag vill stirra mig blind, utan för att jag, helt enkelt, tror att om kvinnans bröst avsexualiseras så blir det bättre för alla, även om det naturligtvis kommer att ta väldigt lång tid eftersom normen, att kvinnobröst är hubba-hubba (som absolut måste döljas) är så djupt rotad. Dock fungerar det antagligen endast om samtliga kvinnor kör topless. Om bara några kör med bara bröst så bryts inte normen.

 5. Jag tycker inte att normen måste brytas. Tvärtom tror jag att det ligger något i den. Orsaken till att kvinnors bröst är troligen genetisk. Sexlusten är genetisk, så det är ju inte helt osannolikt. Nakna kvinnobröst ökar då förmodligen bara sexualiseringen. Alltså blir det ännu värre.

 6. Mäns bröst är inte formade på samma sätt som kvinnors. Mäns bröst har aldrig fått samma uppmärksamhet som kvinnors. Av detta drar Stefan slutsatsen att det inte ligger någon sxuell laddning i en bar mansöverkropp. Stefan kan inte ha speciellt stor förståelse för kvinnor, vår sexualitet och vad vi tänder på. Det kanske man inte ska skylla Stefan för, kvinnors sexualitet är tabu att prata om. Det är nästan lite förbjudet för kvinnor att vara sexuella varelser. Framför allt har det genom tiderna inte varit tillåtet för kvinnor att ge uttryck för sin lust offentligt. Det har det däremot varit för männen. Om kvinnor tillåtits visa och diskutera sin sexualitet lika öppet som män hade säkert manskroppen uppfattats som mer sexuellt laddad. Att bara kvinnors bröst är tillskrivna detta sexuella värde betyder inte att vi kvinnor inte blir knäsvaga av en vacker mansbringa.

 7. Mäns och kvinnors sexuadrift är fullständigt olika. Det är genetiskt. Kvinnors bröst är därför mycket mer sexualiserade än mäns. Jag vet att feminister inte tror på naturvetenskap, men det är inte mitt problem.

Kommentarer är stängda.