Kampen mot Julen fortsätter

Med sedvanlig känsla för absurditeter fortsätter kampen mot Julen. En rektor i Hoby i Blekinge vill förbjuda Jultomten. Han är ju Santa Claus, ett helgon. Inga kristna traditioner får förekomma. Skolavslutning i kyrkan går bra förutsatt att inget kristet förekommer.

Så här kommer det nog tyvärr att se ut framöver. Hur löjliga de än är kommer tyvärr de anti-kristna rektorerna fortsätta sin kamp mot julfirandet. Varför? Jo, de gillar inte kristendomen. Så enkelt är det faktiskt. I det nu aktuella fallet finns en överväldigande majoritet för att behålla de kristna traditionerna. Rektorn själv uppskattar majoriteten till 99,9 procent. Men det spelar ingen roll. Bara blotta möjligheten att någon kanske, eventuellt, möjligen skulle känna sig lite kränkt är tillräckligt för att anställa total utrensning av allt kristet.

Håll ögonen öppna. Det här är bara början. Det kommer att bli både löjligare och värre.

Länk till mitt förra inlägg i ämnet.

Läs gärna också min recension av Bill O’Reillys bok “Culture Warrior“.

________________

Tack till SvD som gjorde mig uppmärksam på artikeln. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Kampen mot Julen fortsätter”

  1. Det borde vara självklart att den kommunala skolan inte ska ägna sig åt religiös mission. De som vill att skolan ska lära barnen rabbla helgon eller koranverser kan med fördel välja en friskola.

  2. Jag har tagit emot skolklasser på kyrkobesök. inte är det de muslimska barnen som protesterar eller deras föräldrar… det är de ateistiska svenskarna som tror att de är radikala…

    Men det ligger i tiden att anse kristendom och kristna som onda…

  3. Självklart ska skolbarnen fira både jul och skolavslutning i kyrkan. De som inte vill delta kan väl sitta kvar i skolbänken och räkna matte.

  4. Kyrksyster:
    Varför är det så att den här diskussionen aldrig kan föras med annat än att den konservativa kristna ska anklaga alla för ateism och radikalism? Varför kan ni inte framföra några argument som talar för er sak istället? Vad är det som gör just er troslära så viktigt att staten aktivt måste premiera den framför alla andra?

Kommentarer är stängda.