Sahlin skiter i Sveriges vetenskapliga anseende

Säg en sak som Sverige är känt för i hela världen? – Nobelpriset. En gång per år står vårt land i centrum för all nyhetsbevakning. All internationell media är där. Alla med intresse för vetenskap och litteratur vänder sina blickar mot oss. Presidenter och premiärministrar i andra länder sneglar avundsjukt på oss. Vårt land får dela ut det finaste vetenskapliga priset av dem alla!

Därför är det av yttersta vikt att svenska folkets företrädare är på plats: kungen, statsministern, talmannen, och alla partiledarna. Det handlar om representation. Om vi även i framtiden vill att vårt land skall åtnjuta omvärldens respekt, och även i fortsättningen skall få sitta på främsta raden i det finaste av alla vetenskapliga sammanhang, krävs det av våra företrädare att de medverkar vid prisutdelningen och den åtföljande banketten.

Mona Sahlin tänker tydligen helt annorlunda. Oppositionsledaren, socialdemokraternas statsministerkandidat, tänker istället gå på konsert med Bruce Springsteen.

För mig är det obegripligt. Hon får gärna gå på sin rockkonsert, men hur kan hon göra anspråk på att få leda landet om hon inte har den blekaste aning om vad som menas med att representera Sverige? Att inte vara med på Nobelbanketten är detsamma som att säga att man fullständigt skiter i Sveriges vetenskapliga anseende.

Jag har inget emot att Sahlin gör bort sig på det här viset. Hon får gärna demonstrera sin inkompetens offentligt. Men är det verkligen ingen inom socialdemokratin som törs förklara hur pinsamt det här är?

_______________

Sahlins pinsamma förhållande till Bruce Springsteen har föranlett ett tidigare inlägg av mig. Klicka här.

_______________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

8 reaktioner till “Sahlin skiter i Sveriges vetenskapliga anseende”

  1. Anna du måste vara en komplett idiot som inte fattat något. Snälla läs blogginlägget en gång till…!

  2. Hans B,

    Vilken argumentation, verkligen saklig. Läs artikeln i Aftonbladet istället där det sägs att Sahlin skall delta på den viktiga delen, nämligen själva utdelningen. Jag tror knappast någon bryr sig att en av Sveriges partiledare (inte statsministern) inte deltar på själva festen. Dessutom är det så som Anna säger, att Sahlin redan varit på festen ett flertal gånger tidigare.

  3. Att Mona Sahlin är inkompetent är ingen nyhet. Däremot är det förvånande att någon som i alla fall försöker vara saklig använder Aftonbladet som referens. Å andra sidan blir det en trevligare fest för de som är där.

  4. Emil,

    Aftonbladet är måhända inte världens bästa referenskälla, men med tanke på att det är direkta uttalanden från pressekreteraren för Sahlin som uppger att Sahlin kommer medverka på själva utdelningen av priset (som ändå får ses som den viktiga apsekten) så ser jag inte fel i att referera till Aftonbladet. Dessutom används Aftonbladet som källa i det ovan författade blogginlägget.

Kommentarer är stängda.