Är vänsterfeminismen för eller mot nakna bröst? Kan nån förklara?

Ena dagen är det rätt med nakna kvinnobröst i offentligheten. Andra dagen är det fel. Nu vet jag varken ut eller in längre. Är vänsterfeminismen för eller mot nakna bröst?

Häromdagen var den feministiska kampens ståndpunkt att kvinnor alltid ska har rätt att bada topless i kommunala badhus. Nu rapporterar dock Aftonbladet att det igår afton, i samband med Nobelfestligheterna, framförts en studentrevy i vilken det har förekommit nakna kvinnobröst, vilket kraftigt ogillas från samma håll.

Är det någon som kan förklara? Är det feministiskt eller är det inte feministiskt att exponera kvinnobröst offentligt?

_________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “Är vänsterfeminismen för eller mot nakna bröst? Kan nån förklara?”

 1. Hmm. Ser du verkligen inte skillnaden på att ta av sig naken när man badar och att ta av sig naken för andras underhållning på en scen?

  Jag tycker, som feminist, absolut inte att studentunderhållningen på nobelfesten är något att förfära sig över som en del verkar göra, men vad som är skillnaden på dina två exempel kan ju inte vara så förfärligt komplicerat att räkna ut. Eller?

 2. PÅ 70-talet brände tjejerna sina behåar och badade topless och idkade så kallat fri sex. Nu är det mycket mer påklätt, dubbelmoral och köpesex. Vad som är höger eller vänster i detta är inte lätt att veta. För övrigt finns det inget prydare än nudister. De kallar sig naturister och undviker att tänka på sex när de ägnar sig åt sin nakenhet.

 3. Kom igen! Den skillnaden är ju milsvid! Du ser inte det naturliga i att klä av sig innan man kliver ner i vattnet? Att detta kan vara något man gör för sig själv och bara sig själv. Du ser inte skillnaden mellan detta och att man dansar lättklädd med nakna (typ) tuttar på en scen för att roa andra.
  Jag lägger inte in någon bedömning på att det ena skulle vara mer rätt eller fel än det andra. Men skillnaden är ju uppenbar.

  Dra parallellen med hår:
  En kvinnas hår kan vara väldigt vackert eller hur?
  Inte så fint om du hittar det i maten va?
  Många tycker inte heller att det är det attraktivaste på en kvinna ifall det sitter i under armarna eller på benen. Oavsett om det är välkammat och nytvättat och luktar timotej.

Kommentarer är stängda.