Obegripligt åtal i fallet med gängvåldtäkten i Australien

Jag tror många upprörts av att nio pojkar/män som genomfört samlag med en tioårig flicka i Australien har friats. Domen är obegriplig. Problemet ligger dock inte hos domstolen, utan hos åklagaren som alltför mycket har betonat att flickan varit med på allt. Hur sjukt det än låter så har ingen bestridit att flickan faktiskt var med på det hela. Saken är dock att ett barn aldrig egentligen kan sägas vilja ha sex, eftersom hon inte förstår vad hon gör. Åklagarens fel ligger i att han fått för sig att hon verkligen förstått innebörden i sina handlingar.

Det kan också vara värt att veta att det inte rör sig om nio fullvuxna män, utan huvudsakligen omyndiga pojkar. I Sverige skulle dessa inte ha åtalats alls. Bland pojkarna finns dock åtminstone tre äldre. Den äldste lär har varit 25 när brottet begicks, men inte mental sett, enligt åklagaren. Det rimliga är att fallet omprövas. Ett överklagande är på gång.

Sen en liten hälsning till svensk media: Om något händer i Australien så finns det australiska nyhetsmedia tillgängliga via nätet. Man måste inte köra “copy” och “paste” på det man hittar hos BBC.

Länk till The Australian.

_______________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: