Är det en nyhet att en fackpamp försvarar fackets särintressen?

Om man tycker det är viktigare att försvara fackliga särintressen än att vara lojal styrelseordförande för en statlig myndighet bör man avgå. Fast frågan är om man egentligen inte borde fått sparken redan tidigare.

Inger Efraimsson, som nu lämnar sitt uppdrag som styrelseordförande för Försäkringskassan med buller och bång, är före detta ordförande för SKTF, Svenska kommunaltjänstemannaförbundet. Hon är en TCO-pamp. Hon har inte kunnat distansiera sig från TCO:s agressiva linje i frågan om avtalsförsäkringarnas belastning på statsbudgeten.

– Jag är ju tidigare fackligt engagerad och det här är allvarligt. Det strider mot ILO-konventionen, hävdar Inger Efraimsson (DN).

Vari ligger nyheten att en fackpamp försvarar sitt facks särintresse? Avtalsförsäkringarna orsakar kostnader för staten på ett sätt som staten inte kan kontrollera. TCO har konsekvent vägrat erkänna att problemet ens existerar.

Det är bra att Efraimsson avgår. En offentlig tjänsteman ska kunna vara lojal mot regeringen oavsett dess färg. Kan man inte det ska man inte ha jobbet kvar. Det är ju pinsamt att hon ens har haft uppdraget.

________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Är det en nyhet att en fackpamp försvarar fackets särintressen?”

  1. Jag kan inte annat än fascineras av ditt språk. Facket har “särintressen” och befolkas av “pampar”. De är dessutom “ag(g)ressiva”.
    Sådana är de givetvis inte på arbetsgivarsidan. De är snälla och “ger” oss arbete. Filantroper.

  2. Det borde vara självklart att någon borde avgå om deras intressen skär sig med deras förmåga att göra sitt jobb. Jah Hollis kommentar är fånig för att den bara handlar om förakt. Du har ju inte sagt att en sån som är arbetsgivare inte borde avgå av samma skäl…

Kommentarer är stängda.