Larvigt av Adelsohn

Opinionssifforna är de sämsta tänkbara, men är det Svenska Dagbladets fel? Nej, självklart inte. Det är fånigt att hävda. De usla siffrorna beror på den usla kommunikationen från moderaternas sida. Jag tycker att de andra tre allianspartierna sköter sig väl. Inte minst Göran Hägglund klarar sig väl med tanke på den interna kritik han fått inom sitt eget parti.

Mitt parti är dock fortfarande under isen i kommunkationshänseende. Den glöd och entusiasm som fanns i valrörelsen är som bortblåst. Det var ett misstag att flytta över det fantastiskt skickliga kampanjteam som drev valrörelsen till regeringskansliet. Där har de inte kommit till sin rätt. Utan moderaterna som kampanjmotor klarar sig inte alliansen. Men nu står allt stilla. Det är dött i maskineriet.

Att SvD skulle bli moderaternas knähund var det väl ändå ingen som trodde? Så var det inte mellan 1991 och 1994 heller. Då gnisslade det ordentligt mellan partiet och tidningen. Vi bör istället vara glada att SvD finns som en fri arena för konservativ debatt. Särskilt många andra arenor för detta finns faktiskt inte.

___________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: